Dublin 2014

Noe er på gang......
Vårt første møte med Dublin var denne puben i samme gate som vi skulle bo - i Lower Gardiner Street. Flagg og farger - det var gult og grønt - glade mennesker og artige kostymer.
Noe skjer!
Nyhetene på kvelden fortale oss at i dag hadde det vært fotballkamp på stadion, ca 15 min gåtur fra vår gate.
DA skjønte vi det!
Moro å oppleve da - en fotballnasjon, ukjent for oss om de er gode eller ikke, med et sant engasjement for store og små.
Men var det plass til 4 helt fotball-uinteresserte nordmenn, som bare ville ha seg en "paint" - nei, det var det faktisk ikke.
He he, vi måtte finne oss en ikke fullt så fargeglad pub for litt å spise og drikke. Mat blei det da!
I kirken......
Kirken ble svaret på alle våre bønner - her serverte de både deilig øl og god mat!
Jeg snakker da om det ærverdige The Church!
En gammel - svært gammel - kirke, omgjort til et skikkelig stemningsfullt serveringssted, med mye godt øl, levende irsk musikk og Meet and Guinness-pie.
Dette stedet anbefales på det sterkeste!
Ikke vanskelig å se at vi koser oss her nei!
Guinnes - vi starter her!
Her er to av følget godt i gang - Guinness House - et sted verdt et besøk.
Pr i dag, Irlands mest besøkte turistattraksjon, noe en utrolig hyggelig taxi-sjåfør fortalte oss på veien dit. Han pekte oss i ulike retninger, og der og da ble det bestemt - dagen etter skulle vi "hop on, hop off".
Men først - Guinness!
Guinness Storehouse
Du verden så kommersielt men du verden så moro det var :) Her ser en Kristin som fikk diplom på Guinness Academy for å ha tappa "den perfekte pint". Gjennomført sted og vi fikk da lært litt også som at de lager 900 000 om dagen, at 2/3 av alt bygg i Irland går til Guinness brygging av Øl og at Arhur Guinness leide bryggeriet for 9000 (1) år. Uansett var det en flott dag i Guinness land og St James's Gate.
Så var det katedral besøk
Katedralen i Dublin hvor tvserien "The Tudors" ble innspilt. En flott katedral og en imponerende krypt. Storslagent som bildet viser.
Belfast
Tur til Belfast ble det også, det var kjempespennende og en opplevelse. Byen har vi jo sett på nyhetene i all sitt tragiske vis opp mellom årene. Det er mye bedre nå sier innbyggerne men så langt fra helt bra, ble vi fortalt. Fortsatt står jo denne 10 meters "Peace Wall" for å skille katolikker og protestanter. Og plutselig måtte vi jo betale for oss med pund igjen og ikke med euro som vi gjorde i Dublin.

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌