Normandie D-Dagen 70 års markeringen

Til Normandie til jubileum

I fjor når vi var i Normandie, ble tanken om å få med seg den hsitoriske hendelsen "invasjonen av Europa 70 år etter" dannet. Som tenkt så gjort, kristoffer, Øystein og jeg fant ut at kanskje det var en sjangse for livet og oppleve den store markeringen.

En markering som kan være den siste og oppleve de heltene som faktisk var med og hoppet ut natten til den 6 juni, eller gikk i land på en av de berømte 5 strendene i Normandie den 6. juni 1944. 

For meg er det hellig grunn, i den setting at det her er noe jeg har lest om i årevis 100-vis av dokumantartimer, mengder av lieratur.

Jo, det ble spesiellt for oss alle tre i Normandie, 70 år etter, kl. 0650 om morgene på "Sword-beach" D-day +70 yr. Jeg fryser fremdeles på ryggen når jeg tenker på det.

Her er vi, på Gardermoen klare for 4 døgn kun med Normandie, Overlord og D-day i fokus.

Vi reiser

Tidlig ute med flybilettbestilling SAS og Air France gjorde det bllig og reise slik at pris tur/retur for oss gutta 2600 kroner kostet det og 780 kroner for leie av bil i Frankrike, viset seg å være en genial måte å gjøre det på. Hotell i badebyen Dueville, et feriested ilkke langt unna den berømte Pagasus bridge. Perfekt !!

Hotellet Du Polo helt flott for oss 3 gutta på "familierom" (vi skulle jo bare ha et sted å sove og dusje)

Vel vi ankom hotellet 00.30 da var alt lukket å låst men, etter litt telefon kom det en trøtt dame i morgenkåpe som låste oss inn og ga oss nøkkel og en mulighet til å få oss litt søvn.

Det var godt for gutta og få sova litt slik at vi kunne "gæsse på" å finne oss noen ting og se og oppleve og ta inn over oss den her store og overveldende historien

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌