Bloggen vår

God søndag alle sammen.
Våren er satt litt på vent - jeg håper dere har koselige inne-ting å gjøre sammen så lenge. Men den kommer tilbake - det tillater jeg meg å love!

Dagens innlegg var tenkt å være en refleksjon over forbruk, ikke minst overforbruk. 
Dette antakelig som et resultat av at jeg igjen har kjøpt meg bil.
Som dere kanskje har fått med dere vraket jeg min fine lille Volvo i vinterferien. Som et resultat av det sitter jeg i dag med kjempevond nakke, og det er smertestillende til frokost, middag og kvelds. 
Forrige lørdag kjøpte jeg igjen en ny bil - denne gangen i Haugesund, og bilen skulle hentes i går. Flybillett ble endret og Kristoffer tok min plass på flyet til Haugesund. Gutta boys på tur!
Nå står gliset i garasjen - Lynet er kommet hjem til sin nye mammaHjerte

Som sagt, jeg tenkte å skrive om forbruk. Bil må man ha, der har jeg ikke noe valg. Det eneste valget som meget bevisst er gjort i denne sammenheng er type bil. Igjen ble det en Volvo C30 - tror aldri denne familien vil kjøre annet enn Volvo.
Jeg mener jo bestemt at det er takket være bilen jeg kjørte, at jeg i dag ikke har vondt andre steder enn i nakken!
Men angående shopping da - ved nyttår meldte jeg meg inn i Stop Shop 2013 (eller noe sånt). Jeg mente, og mener vel fremdeles, at det ikke skulle være noe problem. Jeg har så visst ikke behov for å kjøpe meg noe som helst.  Der kan man si jeg har gått på en smell. En kjempesmell. En gang, to ganger, tre ganger......
Og sånn bare fortsetter det. 
Bukser kryper(!) i skapet, sko bare MÅ man jo ha, og det er vår og blomsterløkene roper til meg........Tja, hva skal man si - svake menneske!
Det er rart det der. Jeg kan ikke annet enn innrømme at små ting gjør meg lykkelig. En liten blomst, et par sko til halv pris, klær av alle slag egentlig - lykke. Greit nok - en kortvarig lykke, det skal innrømmes. Men lykke allikevel. 
Livet mitt blir fattigere når jeg ikke kan unne meg slike små skatter i hverdagen. Når jeg f eks sliten etter en dags arbeid, kan stikke innom Mester Grønn på vei hjem - der det bugner av ulike vårlige blomsterløker til 40 kr stykket og jeg tar meg meg noen hjem. Glede!  Og enda større glede, når de etter få dager i kjøkkenvinduet blomstrer og gir meg utrolig vårinspirasjon og fargeglede.
Nei dere - shoppestopp er ikke noe for meg. 

Om jeg ikke har klart å "motstå" alle fristelser, har jeg nok blitt mer bevisst på hva jeg bruker penger på. Alt jeg har lyst på som jeg strengt tatt ikke har behov for - og som jeg også lar være å kjøpe. 
Vanskeligst er det nok å la være å kjøpe fine ting til huset. Det er så utrolig mye fint der ute, som jeg gjerne skulle tatt inn i mitt hus også. Men trenger jeg det??
Svaret er så klart nei, det gjør jeg ikke. 
Uansett blogger og inspirasjon - det er så mange flinke folk der ute - jeg ser nå, uten å "røre"Blinker

Nå skal jeg heller se fram mot vår og sommer. Da er det tid for planter og utbedringer ute - krafse i jorda, plante blomster med vakre farger og gjøre det fint. Det gleder jeg meg vilt til!


Nakken er hakket bedre i dag - det går framover!
Snart er jeg tilbake i god gammel form - da skal det pusses og stelles, utbedres og bygges. Aaahhh det er vår!
En refleksjon "light" - mere alvorlig enn dette blir det ikke i dagHvisker

 

Kristin

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌