Bloggen vår

Lørdag morgen - jeg våkner som vanlig tidlig.
Det er stille i huset, jeg har kaffe i koppen og det er tid for å la tankene fly.......
Denne lørdagen vandrer tankene til onsdag kveld, og kræsjen som forårsaket at min nydelige bil endte opp med en skade på 190000 - den kommer aldri på veien igjen.

Den unge jenta, som forøvrig hadde hatt førerkort i kun tre uker, kom rett ut i veien for meg. Jeg hadde ingen sjans til å stoppe. En fart på 80 km/t krever en viss lengde for å få stoppet, og det hadde jeg ikke. Mitt forsøk på å svinge unna og unngå kollisjon gjorde at jeg traff bilen hennes i venstre side - rett på.
Det er rart hvor mye man rekker å tenke i det lille sekundet det tok fra jeg så det kom til å smelle, og til det faktisk smalt. 
Jeg husker jeg tenkte "dette kommer til å gjøre vondt " og "jammen faen, jeg har jo ny bil!". Så kræsjen.
Alt gikk som i sakte film - jeg så airbagen kom, jeg hørte metall knuse og jeg kjente dempingen i karosseriet som gjorde at smellen ikke ble så "hard".
Deretter røyken i bilen etter gassen fra airbagene, som gjorde det vondt å puste, og det eneste jeg tenkte på var å komme meg ut........
Ute av bilen bannet jeg på nytt - før jeg "kom til meg selv" og løp til den andre bilen og sjekket tilstanden. Jeg lover jeg var spent på hva som ville møte meg der!
Stakkars jenter - panikken rådet. Men panikk er bra - de lever!
Kort fortalt - ingen av oss var skadet, men den unge jenta er nok litt i sjokk, og gjentar hele tiden at "mamma kommer til å drepe meg.....!". Hvorfor?
Jo, fordi bilen jeg hadde kjørt rett inn i var en splitter ny Golf, og den var mamma sin......

Vel, mamma ble ikke sint - det blei ikke pappan heller. Det var utrolig glad for at begge jentene sine var hele, og da er ikke skadet bil så farlig. 

Tilbake sitter vi med skrekken - og tanken på hvordan dette kunne gått. Jenta fikk inndratt førerkortet sitt, hun får nok en bot, og mor og far får en ny bil.
Politiet gjorde sine observasjoner på stedet - de kjørte hennes strekning og sjekket hvor oversiktlig det var osv - konklusjonen var altså at det var brudd på vikeplikten og inndragning av førerkortet. 
Stakkars jente - jeg har så vondt av henne!

Men igjen - vi er like hele, alt annet kommer i andre rekke. Vi har så heldige fordi vi kjørte nye og kollisjonssikre biler!

Apropos bil - da var jakten igjen igang. Ny bil ....... og hva slags bil?
En VOLVO C30 så klart - ingenting over, ingenting ved siden av. Denne familien skal kjøre Volvo - det er en mening med det meste. For oss er meningen at vi skal ha kjøre trygt - vi skal kjøre Volvo!

Sånn - da var det skrevet og ferdig med det - da ønsker jeg alle mennesker der ute en flott lørdag. Kjør pent hjem fra vinterferien og pass dere for svarte Golf`er fra høyre.......Vill

 

Kristin 

 

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌