Bloggen vår

God fredag morgen - en kald en.

I dag er det Sherlock det handler om - for oss handler det stort sett om han - men akkurat nå litt mer enn vanlig. 
For Sherlock har det ikke bare bra om dagen. Han har vondt, og har nok hatt det en stund. 

Over litt tid nå har vi sett at Sherlock har endret litt adferd. Ikke aggressiv akkurat, men han har hatt en adferd som ikke ligner han. Til og med Erling som han er så glad i - som er den eneste han har delt lekene sine med f eks - har han vært brå mot, og til og med bitt han når Erling forsøkte å kose han når han satt i sofaen. 
Gudskjelov så har det gått bra!!

Så en dag tidligere i januar oppdaget jeg blod i urinen. Dette har jeg jo ikke oppdaget før snøen kom, så her kan han ha hatt problemet over tid. Jeg blir helt kvalm av å tenke på det, at han har gått og hatt vondt uten at vi har skjønt det, og tatt tak i det!

Dyrlegebesøk nr 1, og forsøk på urinprøve av hund;
Heldigvis var det fremdeles mørkt når vi tre musketerer gikk tur - Jan med Sherlok i bånd, og undertegnede utstyrt med bolle for oppsamling. 
Har dere noen gang forsøkt å ta urinprøve av hund? Og da en hund som alltid går tur i flexibånd på 15 meter?!
Her var det to utfordringer - både få han til å gå i kort bånd, og ikke minst få han til å tisse i kort bånd!!
De naboene som var stått opp så tidlig må jo ha fått seg en god latter, der jeg kastet meg fram med stålbollen i hånd, desperat etter å samle et drypp eller to, hver gang Sherlock løftet beinet og skvettet litt (sånn som hannhunder gjør)!
Lønn for strevet - 10ml urin i bolle. 
Diagnose; Sannsynlig betennelse i urinblære, og medisiner mot betennelse og smerter. 

Dyrlegebesøk nr 2;
Ultralyd og røntgen (se bildet) - diagnose; 10 steiner i urinblære (ganske store), og fòr for å løse de opp - med streng beskjed om å følge med på at steiner/biter ikke løsner og dermed stenger for urinleder. Anicura og dyrlegeteam skal vurdere om han trenger kirurgi. 

Telefon fra dyrlege, to dager etter; 
Ikke bruke fòret, i tilfellet det løsner biter og stenger for....
Ungen vår skal opereres - de trenger å få ut steinene raskt og se hva de inneholder. Er dette et engangstilfelle, eller er det type stein som vil komme tilbake? 
Operasjonsdagen er satt til onsdag 3. februar hos Anicura Drammen. 

Jeg er kjempenervøs faktisk, og kjenner skikkelig ubehag for hele situasjonen. Men når det er sagt, så ser jeg fram til det er over og Sherlock igjen skal få leve et smertefritt liv. 

Uten noen annen grunn - men akkurat er jeg "glad" for Corona og hjemmekontor, for han trenger ro og pleie i 14 dager etter operasjonen. Det gjør det det lettere når vi er hjemme begge to. 

To "gamle" mennesker og en liten hund - familie det ❤

Ønsk oss lykke til, og send masse varme tanker til Sherlock. Selv om han er en liten tøffing, er det ikke godt for han å forstå at vi gjør dette til hans eget beste. 

Kristin 

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌