Bloggen vår

Hva skal du gjøre i helgen da Kristin?
Nææææ,skal vel sy litt vel. 

Jeg er fullstendig bitt av basillen!
Jeg har jo sydd litt før også jeg - sånn for leeenge siden. Da var det selskapskjoler og penklær som var hovedfokus. Med GOD hjelp fra søster`n og mamma. 
De har begge to en god egenskap når man skal sy - en egenskap jeg stort sett mangler fullstendig - pirk og nøyaktighet!
Det kan jo være derfor enkle mønstre, og litt mer "hverdagslige" plagg er mer min stil. Inntil nå i hvert fall. 
Jeg har sydd enkle kjoler som jeg elsker - omslagskjoler i Fæbrik sine easy-pisy mønster - men nå har jeg gått løs på Fæbrik sin ByTimo kjole. 
Jeg har valgt 4-kantet utringning, og helt ærlig ser det bra ut hittil! Se bildet av overdel. Skjørtet ble sydd på i går kveld, og nå gjenstår "helvetet" - nemlig skjult glidelås. 
Jeg lover ingenting - men jeg skal prøve hehe.

Men tilbake til det med å være nøyaktig, og ikke stupe i det som jeg pleier. 
Stoffet i denne nydelige kjolen er gardinger - GAMLE gardiner etter tante Sofie (tror jeg). Dette er tøy fra 60-70 tallet tenker jeg, og har et nydelig mønster og en helt fantastisk grønn farge. 
Men - og her kommer det stooore MEN - jeg har klippet overdelen "riktig" vei, og skjørtet opp/ned. Altså - er det mulig liksom??!
Jada, for meg er det det. Helt normalt faktisk, at jeg glemmer å ta med hodet i hele prosessen, og ender opp med en sånn brøler. For dette er faktisk en skikkelig brøler, og en svært synlig en.
Kjolen blir virkelig flott - MEN........

Shit happens, men jeg gleder meg uansett til å vise den til mamma. Så hun ser hva jeg har brukt de flotte gardinene til :)

Siste to ukers produksjon er ulljakke til fornøyd kollega, lang jakke av #ingridjakka til Stine, og en kort vattert jakke av gammelt sengeteppe til meg selv, sydd av #fæbrik sin jæckie-mønster. 
Ja, også kjolen min da. Og et omslagsskjørt sydd i går kveld. Det mangler ku. linning, og løsningen på den kom jeg på i natt. Gleder meg til å teste ut egne hækk. 

Jada, vi tar i bruk alle døgnets timer!
(fikk det spørsmålet fra en søt kollega (Barbro), om hvor mange timer jeg hadde til rådighet i døgnet. Svaret er "så mange jeg trenger" hihihi).

Jeg elsker å sy - tenk at jeg skulle få så dilla!
Noen kvelder er det ekstra godt å ha noe å drive med - noen kvelder er mørkere og våtere enn andre nå, da er det fint å ha noe i hendene (og hodet).

Til slutt - mange sier til meg "det der hadde ikke jeg klart". 
Jeg er ikke enig. 
Jeg tror dette er en hobby de fleste kan mestre. Du må bare ville det, liker det - og velge riktig. Ikke starte med gallaantrekket, men kanskje legge lista litt lavere. Den første gangen.  
Prøv - du kommer til å like det!

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌