Bloggen vår

Juli er så fin!
Gå rundt på tomta (igjen...) og bare se, og være fornøyd med det vi har fått til. Ikke for at det ikke alltid er mer å gjøre, men koser oss med det vi har fått til hittil.
Kjenne på følelsen av å være takknemlig - takknemling for friske sunne barn, et godt hjem og at vi har hverandre.

Juli er så fin!
Når vi i dag har vært så heldig å kjenne litt på varmen. Man får lyst til å være ute og ikke gjøre noenting. Og det er akkurat det jeg har gjort i dag; ikke noe!
Bare tatt med kaffekopp og brødskive, et par blader og iPad`en, og kosa meg ute. Ute, på den "nye" koselige uteplassen vi har laget. Helt aleine hjemme, helt stille. Bare fuglene som kvitrer og lyden av vann fra bassenget......
Sommerbilde?
Ja! 

 

"Frøken Frantzen, frøken Frantzen - eg e ikkje den du trur. Eg vil gjerne væra brudgom, hvis du bil væra brud"......tralalala, tralalala tralalalalalala el.noe såntSmiler stort

Odd Nordstoga triller rundt i hodet mitt, en nydelig låt på en nydelig dag - jeg er ør i hodet.  Blomstene er på sitt fineste og det er, på tross av lite sol og varme, et hav av hvite blomster på ampler og hengeplanter. Rosene er litt seine, men de er i knopp, og snart står de i full blomst de også. Det MÅ bare være litt varmt førstKul

 

Som Jan har fortalt om på hjemmesiden tidligere, har vi noe høye verdier ved måling av radon. Han har tidligere satt inn et rør i gulvet i kjelleren, med pumpe for å skape et undertrykk for å få radongassen ut av huset.
Det har vært vellykket i den grad at det i kjelleren er gått ned fra nesten 600 til 250 ca. Statens stålevern har en anbefalt grense på 100 (var 200 tidligere), så det er fremdeles for høyt.
Dette resulterer i at Kristoffer ikke kan sove nede på rommet sitt. Heldigvis har vi gjesterommet som ligger i 1. etg og der sover gutten søtt (!) hver natt.  
Målinger i 1. etg ligger på ca 100.
Uansett - her må videre tiltak settes i gang!
Før vi river opp gulvet i kjelleren og primer det, mente jeg det kanskje kunne være greit med en større vifte, som flytter litt mer luft. Det er å gå drastisk til værks, dersom vi må gjøre det, men må man så må man. Og med radon så må man!
I går satte Jan inn ny og større pumpe/vifte, og i midten av oktober skal ny måling settes i gang. 
Krysser fingre!

 

Sommerkvelden skal fremdeles nytes - det er fremdeles en nydeig julidag og i morgen skal jeg henge kløver til tørk, for å lage te!
Sjefen til Jan veit hvordan det skal gjøres, og har delt det med oss. Tusen takk Ellen!
Her skal plukkes kløver, både hvit og rosa. Så skal den henges høyt under tak til tørk. Norgesglasset står klart til å fylles med deilig duft og smak, og jeg kan nesten ikke vente med å smake{#smileys123.tonqueout}

 

Nyt kvelden, kos deg med dine kjære og ha en god natt.

 

Kristin Hjerte
 

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌