Bloggen vår

Reflektere - dere legger merke til at jeg bruker ordet reflektere??
He he he, litt i skolemodus om dagen - endelig ferdig - bare eksamen igjen. Den er om 14 dager og jeg skal holde meg i "modus" fram til da.
SÅ Kristin og alle andre - da er høyskolelivet over for min del. Det er et løfte.
Spennende og lærerikt - men for en voksen dame vant til å være i jobb er det jaggu litt av en jobb å finne teoriknappen i hodet altså!
Men den står nå på refleksjon, og der håper jeg den er innen den bikker over igjen ETTER eksamen!

Det som faktisk satte meg i dette ettertenksomme hjørnet i dag, er en ung mann som har måttet klare seg aleine fra han var 15 år. 
Han var 15 år når han fortalte sin mor at han var homoseksuell. Beskjeden fra mor var: gå til psykolog og bli frisk, eller flytt ut. 
Som sagt - han har siden det klart seg selv - fullstendig klar over at dette kan han ikke velge. 
Hvilken mor er det som gjør dette mot sin egen sønn - hvliken mor er det som velger stigmatisering, diskriminering og å underkaste seg gammel overtro framfor å velge sin egen sønn?
Sannheten - mange!
Ja, dette gjør meg opprørt. Lei meg. Forbanna - først og fremst forbanna!

Egentlig så er jeg litt forbanna på meg selv også. Ikke fordi jeg bryr meg en døyt om hvilken legning NOEN har - men fordi jeg er et svakt menneske. 
Jeg har, i full bevissthet, handlet hos Daljit Gartneri i dag. Ja - jeg måtte ha litt jord og et par planter til for å nyte ettermiddagen hjemme, med fingrene i frisk og fin jord - men at jeg faktisk gikk inn der - da kun for å slippe å kjøre til et annet plantesenter - ja det gjør meg skikkelig irritert. 
På meg selv!

Eierne av nevnte gartneri står tiltalt for menneskehandel, svindel og underslag. Aktor framla i dag påstand om 4,5 år for eier, 2 år for datteren hans og 3 år for hennes mann.
Og allikevel - og på tross av dette - stoppet jeg i min latskap og kjøpte 3 sekker med jord.
Forbanna!
De er ikke dømt enda - men tiltalen og presenterte bevis kan ikke gjemmes bort. 
Idet jeg betalte til en av to polske jenter ( skal tror hva de har i timen ) - mens en indiskutseende mann gikk rundt og rydda - fikk jeg altså denne flaue smaken i munnen. 
Svake menneske.

Og MED litt dårlig samvittighet nyter jeg nå synet av nyplanta palmer og Pelargonia på terrassen. Fint blei det, jeg kunne nesten kjenne solen varme - sommer. 
Men det var ingen sol - bare fine sommerblomster. Og litt dårlig samvittighet. 

Vel - refleksjonen er over - samvittigheten er fremdeles noe svart - men tankene går til spennende ting som henger i lufta. 
Om et par dager stikkes det hull på den ballongen. Så med mine fingre krysset ønsker jeg dere en riktig god kveld og en god natt. 

Litt blomster og sommerstemning kommer etterhvert, for den som vil. 

Kristin 

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌