Bloggen vår

Hei - long time no see!
Lenge siden jeg har meldt noe - har liksom ikke gidda. Når man ikke har noe å melde melder man ikke!

Så var det denna streiken da - en politisk markering av arbeidsfolk mot sittende regjerings forslag om endringer i Arbeidsmiljøloven. 
Personlig har jeg venta lenge på at "folket skal reise seg" og si ifra at vi ikke vil ha det sånn, så for meg var dette en selvskreven sak å støtte. 
Jeg var på Bragernes Torg, sammen med 3-4000 andre engasjerte folk. 
Stolt!
Stolt over at så mange møtte opp, stolt over at det norske folk står opp og sier hva de mener, og egentlig litt (mye) skuffa over de mange som valgte å ikke gjøre det. 
Fra Modum var det 30 stk som reiste til Hønefoss og markering. Det er skremmende få!
Men det er klart - jeg har altså hørt tillitsvalgte si til sine medlemmer at denne streiken og disse endringene ikke har noe med "oss" å gjøre. Hvor feil kan man ta, dette er jo direkte feilinformasjon - fy!

Det var selvfølgelig en frivillig markering, men det er kanskje det som skremmer mest. At man frivillig lar være å mene noe. Er man da enig - tier man og samtykker, eller gjør man som samene, at den som ikke sier noe protesterer?

Jeg lar det være med det - men minner om at "man høster som man sår". 

Så tenker jeg på Venster - partiet Venstre. 
Under valget i 2013 var de det partiet som var mest opptatt av parlamentarismen, og dennes virkemåte. Bra!
Det er sånn vårt system er bygd opp - saker avgjøres med flest stemmer. So far so good. 
Men i saken med Arbeidsmiljøloven - og andre, det begynenr å bli en vane - kan man lure på om ikke Venstre i parlamentarismens navn, stemmer fòr bare for at de kan. 
Mener de virkelig at disse endringene er til det beste for Norge, eller er de blitt litt "høye" på å "samarbeide" og å "sette sitt preg på" hvilken retning Norge nå skal ta?

Stadig oftere forundres jeg over Venstre og de avgjørelsene de tar. 
Hvor ofte har vi ikke det siste året hørt Venstre OG Krf fortvile over at samarbeidspartnerne deres har brutt inngåtte avtaler - og selve forutsetningen for samarbeidsavtalen?
Oljeutvinning og asylbarna, for å nevne noe. Store saker de skulle samarbeide om, som samarbeidsavtalen var tufta på. Parlamentarismen - saker avgjort av flertallet på Stortinget. 
Og når Venstre allikevel velger å fortsette samarbeidet, etter diverse statsråder går på trynet i sak etter sak, ja da mister de i hvert fall min respekt. 
Hvor blir det av Venstre - har de ingen prinsipper igjen?
Og parlamentarismen - er ikke det et godt ord for hva folket vil ha?

Vel - folket vil ikke ha midlertidig ansettelser, folket vil ikke ha arbeidsgivere som kan pålegge dem å jobbe 7-8 søndager på rad på bekostning av familie og hjem - folket vil ha trygge og forutsigbare jobber og retten til å selv bestemme over eget liv. 
Rart egentlig - at Venstre og deres kamerater på Stortinget, ikke ser det. De er jo partiene for frihet...... er de ikke det da?
Og den største friheten finnes vel i tryggheten, frihet til å velge etter egne forutsetninger. 

Ja ja, ikke et dypdykk kanskje, men jeg undres..... ja, jeg gjør det. 

Kristin 

PS
Det er også på sin plass å være stolt av Jan og LO Buskerud. Sammen med forbundene har de gjort en formidabel innsats for gjennomføring av markeringer i Buskerud. 

Lise 29.01.2015 15:23

Må bare rette litt Kristin😊. Det var ca 30 som tok bussen, men jeg og mange andre kjørte bil. Så mange der som ikke hadde vært med bussen.

Kristin 29.01.2015 22:08

Ja det er greit å bli retta på når det går den veien. Tommel opp! 👍👍👍👍

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌