Bloggen vår

Dere - alle sammen
Jeg finner det vanskelig å skrive om dagen - vanskelig å tegne og fortelle om interiør, oppgaver i Tømmerhuset inne og ute, Jans kjempearbeid med traktorhenger og våre ellers så hyggelige men akk, så overfladiske gjøren og laden. 
Det skjer for mye i verden akkurat nå!
Ting som gjør kropp og sjel urolig. Man mister fokus og mangler ord. 
Jeg også tenker på hva som skal komme - har vi mye vondt i vente?

USA går igjen inn i en ny "krig" - krigen mot IS. Igjen skal de bombe. Igjen sitter vi med håpet om at de treffer mål, og at det ikke er sivile - de uskyldige - som må lide i dobbel forstand. 

Jeg også tenker på våre unge mennesker - deres framtid og vår felles nye verden. 
I dag har jeg lest en oppgave skrevet av en 16 år gammel gutt. En oppgave som han fortjent har fått mye oppmerksomhet for - jeg legger ut linken her. Les den!
http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/Randaberg/16-aring-mot-hjernerateApa-sosiale-medier-3506286.html


Alltid sier Jan og jeg - det er ikke feil å ha det bra. Det er ikke feil at vi som nasjon og enkeltmennesker har fått det godt. Vi har jobbet for det. Det er VÅR fortjeneste at vi har det bra - og det mener jeg fremdeles. 
Noen ganger gir det meg bare en litt bitter smak, når man løfter blikket og ser ut. Man trenger ikke se langt heller, for å se de som ikke er like heldige som oss. Vi som bor i Norge. Vi som har mat på bordet, tak over hodet og (gode) ordninger for de som faller utenfor på den ene eller andre måten. 
Takknemlig. 

Og det er jo nettopp disse godene vi har kommet til, som gjør at Jan og jeg kan realisere oss selv, og gjøre de tingene vi gjør. Vi har friheten til å velge - til å velge å stadig være i matriell utvikling. Jobbe med hus og hjem, traktor og bil. 
Dette er jo i det store bildet ingenting som betyr noe. Men vi har altså muligheten til å balansere der oppe på på toppen av Maslows pyramide - selvrealisering. 
Og vi gjør det - vi selvrealiserer. 
Og akkurat nå har jeg hatt litt dårlig samvittighet for det. 
Vår realisering går ikke på bekostning av andre - men kanskje på tross av....... 

På tross av at andre har det ille - på tross av en økonomisk krise i Europa, på tross av krig i Syrina, IS i Irak, på tross av uroligheter og krig på Krim - vi har har på tross av alt dette et svært godt liv, der vi har friheten til å gjøre som vi vil.

Jeg er svært takknemlig


Kristin 

Gunn Johannessen Jahr 16.09.2014 07:43

Flott skrevet !! Masse uroligheter som skaper utrygghet for mange uskyldige mennesker.Tenker veldig på dem. Jeg føler meg rimelig trygg i vårt land.

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌