Bloggen vår

Usikker på hva jeg skal blogge om, og hvordan jeg skal begynne. Har mange tanker i hodet, og lurer litt på hva jeg skal dele med dere......men det "klør" og tastaturet roper på meg.......
Det er slutten på en, for meg, veldig fin påske. 
Uavhengig av påskebudskap, og hvorfor vi egentlig har muligheten for å nyte disse flotte fridagene, har jeg altså nytt å ha fri noe dager. 
Påsken har alltid vært en fin fritid - det er vår, alt starter på nytt på en måte. Og til tross for tidlig påske har vi kunnet nyte varmen fra solen. Overalt ser jeg mennesker på ski, eller i en eller annen solvegg med solbriller, appelsin og kvikklunsj innen rekkevidde. 
Hos oss har vi holdt oss til sistnevnte. Solen har varmet og kastet livgivende stråler i vår retning. Deilig!
Ikke for det - i vår retning vil vel være litt feil å si - Jan sitter IKKE i solen. Det har ha da ikke hatt tid til.
Flinke mannen i huset har "pusset" opp litt på kjøkkenet. Rart med det der - når a mor vil ha noe gjort, er det som regel ikke mor selv som skal gjøre det........!
Ønsket om å dekke tømmerveggene over kjøkkenbenken er like gammelt som huset. Vi har bare aldri klart å bestemme oss for HVA. Vi har vært innom ulike fliser, plater, stålplater og farget glass osv. Men det har aldri helt klikket, hvis du skjønner hva jeg mener......

Men første dag i påsken tok mor altså en sjefsavgjørelse - nå skulle det svarte blanke fliser på veggen! Og det hadde jo vært greit, for fliser legger jeg jo selv.
Jan ble sendt i butikken sammen med flinke Stine som også pusser opp litt i huset sitt i disse dager. 
Men det var noe helt annet enn fliser, heldigvis kan jeg si nå, Jan kom hjem med. Det er plater laget i et sånt "klikk-system" som laminatgulv, i svarte ruter med hvite "fuger". Blanke og fine - og herremin så fornøyd jeg er!
Tenk så deilig å slippe gipsplater, fliselim, flisekutting ooooog fuging da!
To skruer i hver plate, klikk på neste og vips; resultatet ser dere på bilder under dette innlegget. Igjen - vi er superfornøyd, både med jobben og resultatet.
Kjøkkenkap og grusomme hyller ble kastet ut, har aldri likt det skapet som sto på benken - Ikeas blankpolerte røde hyller fikk plassen, og nå har vi et, for meg, hypermoderne kjøkken. 
Nå gjenstår kun å lakke en kurv rød for å ta igjen fargen litt inn i kjøkkenet også.
Sukk, elsk!

Må også skryte litt av Stine, og ikke minst Øystein.
Det er jo ingen hemmelighet at jeg liker oppussing og endring. Ikke bare hos meg selv. Synes det er så fint å se hva man kan få til med litt egeninnsats. 
Øystein og Stine har jo tidligere pusset opp toalettet sitt - må jo være Geithus fineste do hehe. Nå sto gangen for tur - og for en endring det blei!
Nytt gulv, plater på veggene - alt i lys grått. En dør er tettet igjen, og en annen dør er byttet ut med en ny som har glass fra topp til bunn. Det var et smart valg - rommet ble et rom nå, ikke bare en gang. 
Flinke folk!


Akkurat nå sitter jeg og hører på to utrolige britiske ungdommer, og deres første album - Jonathan & Charlotte`s "Together". Tross sin unge alder har de utviklet stemmer av de sjeldne. De synger Ave Maria som jeg aldri har hørt den før. Virkelig vakkert!
Det får meg igjen til å tenke på tiden vi er inne i, eller rettere sagt i slutten av. Etter et hyggelig besøk hos min søster i Sørumsand i går, hørte vi på radio på vei hjem. Et program med den tidligere presten Gelius. En utrolig flott fyr forresten!
Han hadde besøk av en prest og teolog. En kvinnelig prest hvis oppgave var å reflekterte over påskebudskapet og hva hun mente det betydde for det moderne mennesket.
Hun tok for seg dag for dag - tvil, fortvilelse og ikke minst håp og kjærlighet.
Man får jo selv velge hva man vil tro på, jeg er ikke ute etter å omvende og overbevise noen - jeg var mest imponert over hvordan hun tar et to tusen år gammelt budskap og "moderniserer" det, eller tilpasser det om du vil, til det moderne mennesket og dagens samfunn. 
Og igjen uavhengig av, eller kanskje på tross av dette budskapet, tror jeg at akkurat håp er noe vi virkelig trenger i dagens samfunn. 
Vår verden er blitt så liten - andres krig og elendighet, sult og fattigdom har kommet oss så nært. 
I tillegg har vi utfordringene Europa nå står i, med et økonomisk vanstyre som har ført så mange vanlige mennesker ut i elendighet og arbeidsløshet. Fortvilelsen, økonomiske redningspakker som rammer den vanlige mann i gata med liten sannsynlighet for en snarlig løsning, kan igjen føre Europa inn i en tid med sterke krefter i ekstreme miljøer og stor uro.
Da er det viktig med håp!

Kjenner igjen hvor takknemlig jeg er for å bo i et så fantastisk land som Norge er. Hvor godt det er å tenke på at det føres en forsvarlig økonomisk politikk og styring, som har gjort at arbeidsledigheten i Norge har holdt seg stabil lav, og at det faktisk er skapt mange arbeidsplasser i denne utfordrende tiden.
Vær takknemlig - og sammenlign! 
Når behovet for å klage melder seg - sammenling. 
Sammenlign oss med hvem som helst - vi vil uansett komme bedre ut. Husk det!

Og der kom jeg til meg selv igjen ja - det måtte ut.
I morgen er det jobb og "balansen" gjenopprettes hehe. Da har jeg ikke så mye tid til å "drodle" med alle disse tankene - da kan hjernen bryne seg på et foredrag jeg gleder meg til å høre på.

Kos dere med siste påskefridag - det skal jeg. Nå er det mønster på Marius-genser som skal strikkes - i solen. I solen dere!!

KristinKul

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌