Dagbok

Opplevelser og litt av livet vårt

Torsdag 29. september 2011

29. september for 44 år siden kom jeg til denne verden - det er altså min bursdag i dag. Tid for refleksjon.... eller er det det?
Er vel ikke mer å si om det enn at jeg er ett år eldre i kropp, men like ung i sinn (det er vel det man sier når man har passert 40 og man ikke kan fatte hvor tiden har blitt av!)
Det er en fin dag å bli 44

Dagen tilbringes i Oslo med Jan. Skulle så gjerne hatt med meg hele familien på denne dagen, men de har sine forpliktelser og jeg har jo mine. Er ikke bare "fest og moro" som er bakgrunnen for denne turen til landets hovedstad - vi skal tilbringe noe av dagen med å lytte til et innlegg om kommunikasjon og verktøy for god kommunikasjon, samt gode løsninger ved dårlig kommunikasjon. Innlegget holdes av en fra Ledelse på Norsk. I motsetning til skolens LP modell er det drivkraften og grundere for det som kallels Y modellen og X modellen som skal hode foredrag. Det blir spennende, og jeg gleder meg!

Vi ankom Oslo i går kveld, og Operaen lå der i så utrolig vakker i solnedgangen! Vi har en flott utsikt fra rommet vårt må jeg si.
Dagen i startet med en lang og nydelig hotell-frokost på Hotel Opera, sammen med min kjære Jan, før vi klargjorde konferanserommet og tok i mot Jans kollega, og medkonferansièr Hogne. 
Vi fortsatte med stimulerende samtale fram mot lunsj. 
I og med jeg følte for litt "aleine-tid" med pc og notater, ville jeg innta lunsjen på hotellrommets balkong i solen. Det var helt nydelig det, bortsett fra at det var flere som hadde tenkt samme tanke: måkene. 
Greit det, hadde det ikke vært for at de tenkte å innta MIN mat til lunsj, på MIN balkong! Hyggelig med noen å dele tiden med altså, men jeg hadde ikke beregnet lunsj for flere enn meg selv faktisk...... Og når det så begynte å bli kø fikk det være nok. Jeg hater kø, og denne gangen var det min mat som var gjenstand for skriking og krangling, som det ofte blir i køer!

Ja ja, nok om hotellivet. Jeg har allerede hentet inspirasjon til nye gjøremål. Ikke hos meg selv denne gangen, men hos Stinemor.
Fikk en helt fantastisk ide til hva jeg kan bruke alle maskene hennes fra Italia til. Hun har jo ikke alle oppe på veggen nå, men jeg fant en god løsning på presentasjon av de flotteste av de. Så spørs det vel bare om hun synes det er så fantastisk selv da;O))
Men hun spurte jo om jeg ikke kunne bruke noe av min inspirasjon hos henne her en dag, og det kan jeg jo selvfølgelig!!

Til slutt litt om puffen - den mye omtalte puffen hihi.
I går kjøpte jeg endelig et lammeskinn. Et mongolsk skinn som er noe langhåret. De hadde bare svart eller hvitt. Ikke grått som jeg hadde sett for meg, så tvilen var stor til hvilket jeg skulle velge. Det svarte var så svart at det nesten gikk over i blått, så jeg tror det ville blitt for "hardt". Gikk for hvitt, som ikke var helt hvitt selvfølgelig, det har det naturlige gule skjæret, men jeg gikk nå for det. 
Det ble superfint - siste finish liksom, så nå er jeg faktisk helt fornøyd med resultatet.

Siden siste blogg er alle plantene som skal inn, ryddet på plass. Vi går for en ny løsning denne vinteren. I og med vi har en del store krukker og potter med planer som må overvintre inne, er det litt av en jobb å flytte alle til kjelleren. I fjor hadde jeg de på gjesterommet. Det var upraktisk, da de tar mye plass, og noen av plantene gikk i blomstring alt for tidlig! Mine afrikanske liljer var nesten ferdig blomstret innen de kunne flyttes ut!
I år har vi rydda boden og setter inn en egen liten varmeovn slik at temperaturen holder seg på mellom 5 og 10 grader. Perfekt. Da får plantene sin hvileperiode og de vil forhåpentligvis blomstre til rett tid.
Men når det er sagt, så var det nok i tidligste laget å flytte de inn enda. Det er jo nesten sommer ute nå! 
Hehe, bedre tidlig enn for seint.... eller var det motsatt.... hmmm🙃

Siste oppdatering på biler (håper snart det er den siste);
Golfen er nå ferdig godkjent og skilter skal hentes til uka. 
Volvoen får ny (2008 mod) motor, og er forhåpentlig på plass også etter høstferien. Da går vi fra null biler (egentlig i minus siden vi har lånt bil litt her og der) til to i pluss. DET må man si er progresjon på høyt nivå!!!
Men lurer litt på hva slags lærdom man kan trekke av dette.... finnes det noen,eller er dette bare ett av livets små "puss" som man må ta med seg, og gå videre....??

Rødvin til lunsjen var kos - nå er det igjen snart tid for jobb.

Hilsen fra Oslo og Kristin en torsdag formiddag i solen😎

Onsdag 21. september 2011

Hei - titter innom så vidt.
Må bare fortelle at jeg har en sånn god følelse - en sånn "hva var det jeg sa" følelse.
I går rakk jeg ikke se på posten - skulle jo lage pall - så den skulle jeg kose meg med i dag. I hvert fall noe av den. Nemlig Bohus- og Skeidarkatalogene. Inspirasjon;O))
Og der - sammen med bord og diverse i naturens tegn - der er bilder av ulike puffer og krakker MED møbelstifter. Er jeg god eller er jeg god hehehe??
Snakk om sammentreff da - tenkt at de har laget "akkurat samme møbler" som jeg har gjort
Men fikk et par nye ideer, det skal de ha for. Tror jeg må kjøpe meg sandblåserutstyr - må få den rette finishen.......hmmm hodet mitt blir fort fullt (slapp av, jeg har alltid plass til mere)

Jan har kommet hjem - takk og lov for det - men bare for å stupe i seng med influensa, eller hva det nå er som har kommet til vårt hus
Krysser fingre og håper jeg slipper unna med symptomer - har ikke tid til sykdom nå!

Fortsatt ensom, uten mannen som ligger i sengen, tenkte jeg å ta meg et langt bad i jaccuzzien. Slapp å være ensom lenge - Kristoffer passet på sin gamle mor, og hadde hoppet i shortsen for å joine.
Er så koselig, og alle verdens problemer løses når man sitter sånn og filosoferer over livet, utdanning og annet som opptar oss en slik deilig høstkveld.

Nå er e-poster sendt til søta-bror ang Volvo, og tenker nå å stelle pent med min kjære før søvnen henter meg til drømmeland.

Sov godt alle - jeg kommer sterkere tilbake.
Klemz Kristin;O))

PS
Den søte høstplanten på bildet i dag, er en gave til vert og vertinne fra Merethe og Hedda fra lørdag kveld, og er kjøpt hos Santin Blomster i Åmot. 
Jeg simpelthen elsker den, og den passer perfekt på kjøkkenbordet vårt;O))

Tirsdag 20. september 2011

Tirsdag, og ukens værste dag gikk bra - som alltid
Det er noe hektisk på jobben om dagen, mange er syke og vikarbehovet øker med fraværet. Inspektør er ikke på jobben og da blir det mitt ansvar å finne løsninger - sammen med, og med god hjelp av, kollegiet ved NMU. 
Riktig god bedring til dere alle🤒
Jeg liker IKKE å flytte på dere, bare så det er sagt hehe.

Derfor er det godt å ha noe helt annet å drive med når man kommer hjem. F .eks lage en puff - eller en pall om du vil.
Jeg har ikke laget annet enn bord på møbelfronten tidligere, så dette var spennende. Den ferdige pallen viser jo med all tydelighet at her er prøvet og feilet, men blei tross alt ganske fornøyd. Det må det vel være lov å si🤭
Dersom det skulle komme en møbelsnekker inn i min stue, er nok ikke denne pallen det første jeg ville vist fram, for å si det sånn hehehe.
Men med sine feil og mangler blei den grei å se på og veldig god å sitte på!
Enkelt og greit;
-Man tar en halvpall (skjær vekk det som ikke passer, det kan man bruke Jan`er og tilsvarende til hehe)
-Gamle sofaputer (eller skumgummi dersom man har det liggende og "slenge")
-Noe tøy/rester/duker/gardiner har man da alltids nok av.
-Kjøp bein (jeg har brukt dørstoppere fra Jula) eller hjul, og møbelspiker (stoffet sitter bedre og det ser bra ut)
Trykk det man måtte ønske på stoffet og sett det så fast med stift rundt hele (jeg er ikke sikker på hjørnene, prøve og feile er eneste råd jeg har her)
Vips, så har man en tøff pall som egentlig ingen andre har maken til.
Lykke til!!
Nå mangler kun et saueskinn, så er pallen komplett. 
Forsøkte på Europris, men der var de utsolgt og jeg har ikke mer energi i dag til den laaaange reisen helt ned til Kid interiør. Men i morgen derimot......;O))
Oppdatert bilde vil komme.

Det må jo også nevnes at jeg har vært på skolekonsert på NMU i dag; Gatas Parlament! Det var tøft!
De reiste til SMU seinere på dagen, og jeg var så spent på å høre fra Kristoffer, som jo er den av oss som "kjenner" denne musikken. Men så kræsja det med tannlegetime i dag - og han var fryktelig skuffa! Tenker at tenner kunne være tenner i dag, men pliktoppfyllende møtte han opp hos tannlegen, og gjorde "sin plikt". 
Null hull får være trøsten hans i dag (tror du det hjelper - not!!)

Kjenner forkjølelsen truer i det fjerne, så i kveld blir det tidlig i seng - se TV. Aleine som jeg er, med en mann på samarbeidskonferanse (som vanlig).
Vær flink Jan, og forsøk å overføre noe av alle din kunnskap til menneskene som deltar

Dagens oppdatering er gjort - nå venter Grey`s og Privat Practice. Tenk at jeg har latt meg bite av denne basillen jeg også......!!

Kristin🙃

Søndag 18. september 2011

Søndag igjen - ukens værstingedag i morgen - mandag!!!
Hehe, jeg hater mandag, bare så det er gjort klart, en gang for alle. Men har gått bra hittil, har kommet meg igjennom alle fram til nå, så satser på full gjennomføring i morgen også.
Dessuten har vi gode planer for denne mandagen, så det hjelper litt
I morgen skal vi kjøpe ny ABS -føler til Golfen - klar for ny EU godkjenning (håper vi). Så skal jeg få tak i møbelstifter og gjøre ferdig "puffen" min, som endelig er påbegynt. 
Jan har snekra litt for meg i dag - tilpasset pallen (så klart det blir laget av en pall), og stoff er klippet til og ferdig pynta med bokstaver og ord. Nå skal stoffet festes med møbelstifter og beina skal på, så er den ferdig. Tror dette blir bra!
Lurer vel litt på om det må et saueskinn i grått på den altså - sånn at den blir ekstra fin....... (tror jeg av praktiske årsaker også må ha noe over, klarte å stave samme ordet feil - TO ganger til og med hehehehe. Min latin er ikke hva den engang var......)

I tillegg til dette er jeg nå helt klar for neste prosjekt. Har et bilde i hodet av en hylle - igjen - men nå klarer jeg ikke huske hvor jeg har sett disse fine hylleknektene jeg ser for meg. Veit jeg har sett de - men hvor? 
De er i smijern, er hvite og med sånne "snirkler" liksom. Noen der ute som skjønner hva jeg mener og hvor jeg finner de??
Please - ta kontakt dersom dere har et forslag;O))

I går hadde vi middagsgjester- Merethe og Hedda var her og spiste wok. Hadde hjemmelaget biff og broccoli, men jasminris og "kinesisk soyasaus". Enkel og god mat - og kjempehyggelig selskap. Artig å høre om ny jobb og nye oppgaver!

I dag har vi vært hos Stine og Øystein, og feiret vår strålende svigersønns bursdag, som forøvrig er i morgen. Så koselig med feiring sammen med svigerfamilien. Kjente også det var helt riktig med kaker i dag, men det er det jo alltid.
Gratulerer med dagen Øystein!

Volvo (sukk); Har nå fått en melding fra "kisen" hos Volvo i Kongsberg, og dette er det de kan tilby etter uker på verksted; Ny motor, deler, montering og EU kontroll; 79.000!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Herremin, det er jo 2/3 av hva bilen er verdt ved salg jo. Nei her må vi nok banke på døren hos søta bror tror jeg, så får vi se hva han kan tilby av reparasjon og eventuelt bytte. 
Kan se ut som det blir Sverige-tur på oss i høstferien. Der røyk turen til Dublin......😠
Noen som veit om, og kan anbefale verksted(er) i Sverige?
Ta kontakt med oss er dere snille - 
kristin@jpgundersen.com 
jan@jpgundersen.com

Ja ja - som Merethe så riktig påpekte; det er bare penger, ikke noe viktig. Det ER bare penger

Nok er nok - jeg er mett og trøtt. Sengen roper - jeg kommer!

Kristin;O))


Lørdag 10. september 2011

Hei - titter innpå en tur igjen
Starta dagen med ny frisyre og farge i Salong Lanugo - Stine, du er flink!!!!!

Det er virkelig høst nå og jeg nyter det til fulle. Det er den beste tiden på året for meg, på tross av at jeg er et "sol-menneske".
Med høsten kommer fargene i Norge - og ingen steder kan det vel være bedre å gå ut og bare puste.....være liksom😉
Har sittet ute med mamma og drukket kaffe i dag - så deilig og varmt. Koselig på terrassen på sånne dager.
Men med høsten kommer også løv og visne blomster - og rydding og klargjøring for neste vår. Men det ER jo en koselig jobb også da🤭

Plenen er klippet - kanskje er det siste gangen denne høsten.... hvem veit. Det er en koselig jobb, og det blir så ryddig og fint etter. 
Det som er ekstra moro med plenklippen i dag, er at nå, for første gang siden vi flytta hit, er det plen rundt hele huset! I og med vi har flytta innkjøring fra nord på eiendommen til sør, har det blitt stående igjen en bit som har vært "grå", humpete og steinete. 
Øystein vil gjerne ha denne delen til tennisbane og det skal han selvfølgelig få! Han brukte jordfreser og kjørte og kjørte. Vi raka og sådde, og på tross av en våt og lite varm sommer, er det nå grønt på nordsiden av huset også.
Fornøyd!
Hehe, det er ikke mye som skal til for å glede meg

Ny status på vår nyeste Volvo (tror vi må ta i bruk Feltvogna - er den eneste som rusler og går);
Turbo er byttet - igjen. Bilen bruker fremdeles olje og må stå på verksted "litt" til gitt - kan du skjønne det????!!!!!!!!
Og jammen meg - tror du ikke starteren hadde ryki da gitt - pytt pytt, det var da bare å regne med, så den er nå bytta. Også.
På bakgrunn av at Volvo er noe drit - og vi ikke har noe å kjøre med - fordi Volvo er noe drit - har Jan nå endelig kommet igang med å fikse Golfen. Igjen hehehe. Vi er skikkelig heldig med bilene våre - hva gjør vi feil????????
Go-Golfen skal på hjula sine igjen og bringe mor til og fra jobben. Håper jeg;O)))
Forsøker etter beste evne å holde motet oppe - men det røyner på nå ........

Uansett; en stoooor takk til Merethe og Torbjørn som har vært helt utrolig snille og lånt oss bil denne perioden. I morgen kommer bilen "Caddy(lakken)" tilbake til Åmot sammen med en liten overraskelse😎

Nå starter kvelden for "ho mor og han far" - en deilig hjemmelaget biff og brokkoli og god rødvin i glasset. 
Tenker det blir en halvtime i boblebadet også jeg - nyte utsikten og den deilige høstluften, med levende lys på kanten. 
Ahhh - livet er godt. Ha en strålende fin lørdagskveld og natt.

Kristin;O))

PS
Det er supergøy å få sånne positive tilbakemeldinger på siden vår. Tusen takk!!!!!
Mandag 5. september 2011

Hei hei

En liten kort-innpå-det-er-kvelden-blogg😲
Har vært en tur hos mamma i ettermiddag - måtte se etter mere "skatter" i kjeller og på loft. Det fant jeg veit du, men vil ikke røpe hva enda. Har ikke spurt rette vedkommende om å få den enda hehe.

Men der på plenen, i all sin høst-skrud, sto det en stubbe. Dvs, dersom man ikke visste at det før hadde stått en majestetisk flott bjørk der, ville ingen trodd at nettopp dette var en stubbe; den var helt dekket av sopp. Og da mener jeg HELT dekket!

Det var en flott høst-opplevelse, og en god illustrasjon på været og luftfuktigheten som preger vår landsdel i år. 
Men det lukter helt vidunderlig ute - og luften er frisk og skarp🤩

Kvelden er tilbragt med barna mine - en har sett på youtube; ulike mopeder selvsagt og den andre har hjulpet mor med regnskapet hennes. Flinke unger det;O))

Natta - da var det gjort for i dag - Kristin🙃

Søndag 4. september 2011

Høsten
Man skulle vel ikke like dette været - er nok mange som vil ha problemer med vann i kjeller og hus - men jeg elsker høsten!
Kunne godt klart meg uten regn - men tar det jeg får jeg!

Er så godt å være inne når det er sånn ute. 
I dag har vaskemaskinen gått for fullt, jeg har rydda i skoskapet, og klærne er på plass der de skal være. Stort sett da......
Det blei en halv søplesekk med sko til overs.....og enda er hylla full og skapet er fullt fra bunn til topp. Hvorfor har det seg slik at jeg "aldri" har sko å ha på meg da???
Skjønner ikke det der - må være andre i huset som eier alle disse skoene hehe.

Jeg klør i fingrene etter å komme igang med diverse prosjekter som jeg har ideer til. Må bare vente på lønning først - har funnet ut at ingenting er gratis gitt;O))

Jeg har i dag reflektert litt over når jeg egentlig begynte med alt dette pynte-ståket. Og det er ikke lenger siden enn til i fjor sommer da jeg kjøpet to potter med blomstermønster på og satte rosa blomster oppi. Tror ikke jeg har kommet meg av sjokket enda jeg - rosa blomster, hos meg??!!
Disse flytta jeg med meg inn på høsten, og da var det gjort - sakte (?) men sikkert har jeg bytta ut ting med noe jeg har laget selv, eller gamle ting som har kommet fram fra ulike steder. 
Trappa inne i huset har jeg malt to ganger allerede, og nå lurer jeg litt på å bytte.... Er ikke fornøyd med det helt hvite, kanskje drivved hadde vært noe..?
Hmm må prøves tror jeg.

Fredag kveld var det moteshow i 'Vikersund, som en start på Vikersund-dagene. 
Begge "barna" og mor selv var modeller igjen for Perfekt Mote.
Stine var helt rå - det samme var Kristoffer, han går som om han aldri skulle gjort noe annet enn å gå på catwalken!
Stine stylet oss alle sammen - DEN biten var godt ivaretatt. Klærne jeg brukte derimot var jeg ikke helt fornøyd med. Fine klær - bare ikke på meg kanskje?
Butikkeier ville ha med Jan neste år, så da er muligens hele familien på "podiet". Vi får se;O)
Salong Lanugo (Stines frisørsalong) fikk god omtale i Bygdeposten - i forbindelse med styling og sminke til showet. Det er moro da!

Jan har tatt fra hverandre bremsepumpa på Golfen, og satt den på igjen. Bremsene er lufta og nå er bilen snart klar for EU godkjenning og veien igjen. Volvo`n er snart på plass (ja, jeg velger å håpe det beste) og vi kan igjen kjøre egne biler. Er det ikke for godt til å være sant???

Vel, dette var en oppdatering etter en ganske laber aktivitetsperiode. Jeg lover, igjen, å komme sterkere tilbake!
Nå er det senga og TV, etter en bra middag med biff og røstipoteter - det er kos med høsten!

Kristin🙃
Tirsdag 30. august 2011

30. august......snart høst på ordentlig;O))
Snart er det tid for inneaktiviteter, og jeg har fått et par bra tips. I Garnboden i Vikersund har de verdens tøffeste garn, og ei jeg jobber sammen med har strikket seg et megakult skjerf. Dvs, i dag fortalte hun at hun har strikket to
Flink a gitt!
Det blir nok neste inneprosjekt, når jeg bare har landa et par andre ting jeg skal gjøre. 
Symaskinen min har nok tatt kvelden, er ikke sikker på om jeg gidder reise til Drammen å levere den til reparasjon engang. Hmmm spare spare spare - ny symaskin (sukk drøm...)
Så har jeg ENDA et pall-prosjekt. Må bare kjøpe inn litt skumgummi av ulike tykkelser, trykke litt bokstaver og div på dukene etter konfirmasjonen til sønnen i huset; vips så har man den kuleste "skammel/sofa". Med hjul..... uten hjul....?
Time will show hehe.

Enda er jeg så opptatt med regnskap og tall at jeg ikke har hatt tid til annet koselig arbeid. Regnskap er spennende det, men skal bli godt å få det ferdig for denne gang!

I dag har en av våre nydelige nieser vært på besøk hos tante og onkel Janami. Hun er så herlig den ungen - tillitsfull og god. 
Hun var som vanlig hakk ihjel med onkelen sin - de sjekka alt fra klor- og ph- innhold i bassenget, lå i våt hengekøye, til å spille piano og synge. Det blir liv i huset når hun er på besøk - håper hun blir med tanta hjem fra jobben en dag til uka også. Det ser vi fram til

Kristoffer har vært ute med Gileraen sin - far har nok hatt besøk i kveldingen ja. Går med mye bensin om dagen......hmmm, det er IKKE til gressklipperen kan man si🙃

Så har det skjedd flere "gledelige" ting på "bruket" et par dager nå:
Boblebadet har fått ny heater, Jan har overhalt pumpen og det er nå 40 deilige varme grader der, og det holder seg slik!
Så; BILEN.
Volvoen står fremdeles i Kongsberg, men nå er den snart på hjula igjen (er det virkelig lov å håpe denne gangen......???)
Turboleverandør har vært og sett på ødelagt turbo nr 2, og kan bekrefte; den er ødelagt gitt!
Vi overlater bilen i Spitens (forhåpentligvis) trygge hender. De bytter turbo (!) og vips er bilen på veien igjen
Så gjenstår det å se hvor mange fakturaer vi får - og hvor store de vil bli.
Noen som er interessert i å kjøpe en pent brukt Volvo V50, 2006 modell.... så vi kan få finansiert reparasjonen og 8 uker på verksted..... eeehhee.

Vel vel - kvelden er god og natten kanskje enda bedre. Ha en fortsatt fin kveld - i disse valgtider!

Kristin ;O))


Torsdag 25. august 2011

Torsdag kveld - facebook!
Travle dager på jobb setter sine spor; har plassert meg foran pc`n og koser meg med pc`n (og et glass rødvin faktisk).
Artige ting på face i dag - en smart fyr, som forresten er griseflink til å fotografere, hadde en fin "definisjon" på tosomhet som jeg likte veldig godt;
"Jeg tror det har med det å dele opplevelser med en annen partner. Trenger ikke være store ting. Bare det å le sammen av noe morsomt på tv istedet for å sitte der og le for seg selv. Eller det å legge seg sammen om kvelden istedet for å legge seg alene. Gå tur sammen istedet for alene. Ha sex med seg selv er heller ikke så spennende i lengden samme hvor mange levende lys man tenner på soverommet, hehe :p "
You go Johnny!!!!

Det skjer forøvrig lite på den kreative fronten for tiden. Hodet er fullt, men lommeboken er tom hehe. 
Dette skyldes i hovedsak bilen, som jeg er redd kan bli en dyr affære for oss. 
I dag fikk vi vite at turboen hadde gått - for andre gang denne sommeren. Og det som er litt "artig" med det, er at vi ikke har hatt bilen selv engang etter at den ble byttet siste gangen. Den har stått på verkstedet hele tiden!!
Blir IKKE dyrt for oss dette - det kan da ikke være mulig at kunden må betale for at verkstedet ødelegger turboen? Bare spør jeg altså........🤭

I tillegg til Johnnys kloke ord på face, har jeg også fått spørsmål om prinsesse Emma Helen kan få være med tante hjem en dag - blir såååå koselig det da.
Vi gleder oss!

Kristoffer har tatt Gilera`n og besøkt far og Tone - de nygifte;O)) Koselig at han tar en tur til Svein synes jeg, så kommer han tilbake til oss etterpå. Han begynner faktisk å bli stor nå..... 

Igjen må jeg bare si at det er så koselig å få så mange gode tilbakemeldinger på hjemmesiden vår - tusen takk dere. 
Jeg lover å komme sterkere tilbake med ideer, for de som liker det vi gjør!
Har akkurat vært og hentet en ny pall - den skal bli litt annerledes enn tidligere. Tenker TV bord til soverommet - når det blir ferdig med "walk-in-closet". DET skal bli godt det!
Så skal vi begynne på kjelleren. Jeg skal legge fliser på gulvet og lage "noe"... Det som skulle bli treningsrom/hobbyrom kan se ut til å bli spisestue med tilhørende vinkjeller (Jans prosjekt).
Hmmm planer planer planer

Sier natta nå - Jan har lagt opp ledning til parabolen på soverommet - veit ikke om vi noengang kommer oss ut av det igjen...........

Natta - Kristin;O))

Tirsdag 23. august 2011

En liten snarvisitt innom bloggen bare. 
Dagen har igjen vært helt nydelig - skikkelig sommer. Det er så deilig å komme hjem etter jobb, og det er fremdeles varmt og sola skinner. 
Det er bare å få av seg noe klær og sitte i solen - og nyyyyte;O))

Ville egentlig bare innom og fortelle at vi får så mange flotte tilbakemeldinger på hjemmesiden vår. Både fra kommentarer når vi møter kjente, og i dagboken.
Tusen takk - det inspirerer til fortsettelse
I dag var det også en hyggelig dame (les; Nina) som fortalte at hun synes siden var så bra, og at hun ble inspirert til å lage ting selv også. Hun hadde til og med fortalt en venninne om "oss". Tenk så gøy da!!

Nå skal vi, for andre kveld på rad, sitte i sengen og se film i solidaritet med Jan og den vonde ryggen hans.
Er jo superkoselig også da - vi heiser ryggen i sengen, pakker oss inn i dyna og snurrer film🙃

Jan har skrevet litt om garasjeprosjektet vårt i dag, som forøvrig var litt av en jobb!!

Kristoffer ser vi ikke mye til - han har jo kjøpt seg en Gilera for konf.penger. Sier seg selv at han har fått seg bedre selskap der enn i oss gamlingene hehe.
Bruker litt energi om dagen på å overtale sønnen i huset til å legge ut litt om hobby og interesser. Kommer nok

Men nå snurrer vi film - ha en fin kveld alle sammen!
Skriv gjerne i Gjesteboka - artig med tilbakemeldinger og hilsninger

Mandag 22. august 2011

For en utrolig deilig dag!
Det er på en måte sommer på nytt - deilig temperatur og en krysallklar luft. Jeg simpelthen elsker høsten
Det er fremdeles en smak av sommer, med noe mer........ eplene modnes på trærne, og det er en himmels lukt ute. Min store sorg er at jeg fremdeles ikke har fått plantet noe epletre i hagen. Men jeg kan ikke klare å bestemme meg for hvilken type jeg ønsker - vil ha alle!!!!

Etter jobb var det fristende å legge seg for å sove "bare litt", men solen lokket på meg og søvnen ble jaget bort.
Kristoffer forsøkte å sove av seg et akutt migreneanfall, Jan var på vei hjem og jeg var helt "aleine".
Jeg gikk barbeint ned på bassengterrassen, tenkte det kunne være på tide å "støvsuge" bassenget. Og det var det. På en måte.
For der i bassenget, lå det to frosker/padder og svømte. Dvs èn lå på bunnen og svømte egentlig ganske lite, og en var fremdeles i overflaten og svømte sakte med bakbeina. Stakkars!
Greit at de er ekle, men det er da ikke meningen å drukne dem av den grunn🤒
Det eneste riktige å gjøre var å finne fram håven. Først tenkte jeg å redde den jeg mente levde, og fikk den opp på land. Må si det er en litt ekkel "klaske-lyd" når den treffer gulvet....urgh.
Så var det den livløse på bunnen da, som jeg tenkte å bare kaste fordi jeg regnet den som druknet. Men jammen greip den tak i håven og fulgte frivillig med opp på land. Den landet med samme "klask" og vips hadde jeg redda to stk padder på en og samme dag. Første, og forhåpentligvis siste gang, men min samvittighet er hvit som sne;O))
Det er et yrende dyreliv på Vestre Spone. 
Vi har en røyskatt under terrassen, fugler i busk og kratt, padder i fleng og utrolig STORE edderkopper! Fy filler`n, den som satt i MIN palme, i nettet sitt og spiste maur, den var stor altså, se bildet. Men med den hvite samvittigheten jeg hadde opparbeida meg tidligere i dag, lot jeg den sitte og kose seg med maten sin......grøss.

Middagen, grillmat så klart, ble fortært ute i det deilige været. 
Bonden kjørte med skurtreskeren, mens vi spiste Orio dyppet i melk til dessert. Det også ute på terrassen. Så koselig!!!!

Ettermiddag og kveld er benyttet ute på "eiendommen" . Jeg tok på meg mine grønne Viking gummistøvler og tusla rundt.
Plantet en stueplante jeg tenkte å redde, etter lite stell på skolen i sommer. Det er deilig å få litt jord under neglene igjen. Har også bestemt meg for å flytte litt på et par tre hosta jeg har i skråningen. Tenkte de skulle få "bo" i pallekarmene mine.
Små oppgaver som gir meg tonnevis med glede;O))

Jan har klippet gresset, og det lukter ubeskrivelig godt her nå mmmmmm.
Det er i tiden framover nå jeg skulle ønske jeg var en flink fotograf. Men det lover jeg høytidelig at jeg ikke er. Det får jeg rett og slett ikke til. 
Det er Jan og sønnen i huset som får de beste motivene her, så de får knipse litt framover. Blir det bra motiver, legger vi ut noen.

Kos dere med en deilig ettersommerkveld - det skal jeg.
Kristin🤩

Søndag 21. august 2011

Hei hei

I dag har vært dagen for "papirarbeid". 
Regnskap for Salong Lanugo, brev som skulle skrives og e-poster som måtte besvares. Flinke har vi vært!
Gårsdagen tilbragte vi i Drammen på Elvefestivalen. Jan og jeg tok toget nedover på formiddagen, og tusla oss rundt i byen og følte litt på livet. 
Jeg tok en utepils og lata som det fremdeles var sommer - herlig!
Jan sin rygg krangler fælt om dagen, og turen til Drammen varte ikke veldig lenge. I morgen tenker jeg Jan ringer Bærum sykehus igjen og sjekker når neste operasjon skal tas. Det er på høy tid - han har vært plaget lenge nå!

Kristoffer var i byen med venner - og sin bmx sykkel. De kosa seg i byen myyye lenger en gamlingane, og ble hentet på bussen av far nærmere midnatt. 
Skulle vært ung igjen.... hehehe lengt

Oppdatering på bilen; Den har nå vært til oppretting, og er fin UTENPÅ. 
I morgen skal bilen på verksted for å blir bra INNI, les; motoren. Nå krysser vi alt vi har for at de finner ut hva det er som er galt, og at vi slipper å reise til Sverige for å kjøpe ny motor.......!!!!!

Takk igjen til Merethe og Torbjørn for at de låner oss bil, så vi er mobile. Jeg hater å være avhengig av andre, men er så utrolig takknemlig for at de har et lite "overskudd" av biler Det passer oss utmerket akkurat nå.

Kvelden avsluttes med en liten diskusjon på face. 
VG tv viste Eskil Pedersen som takker for støtte og omtanke etter angrepet på Utøya 22. juli.
Usmakelige kommentarer og spørsmål, om hvorvidt det var riktig av han å forlate øya, og om han som leder (!) burde blitt der.
Kan ikke få sagt hvor mye jeg lar meg provosere av disse kommentarene og spørsmålene. Hvem er de som setter seg til dommer for handlinger gjort av overlevende den dagen??
For ikke å snakke om politi og annet redningsmannskap, også de i fritidsbåter som satte eget liv i fare - jeg tar av meg hatten for dem alle, og håper de klarer å heve seg over alle kommentarer fra kritiske røster.
Håper vi alle kan fortsette å leve i ånden av demokrati og inkludering - og ikke være den som kaster den første stein.....

Huff, det blei en lei avslutning på dagen og bloggen, men på tross av det; ønsker dere en god og fredelig natt.

Kristin 

 

Torsdag 18. august 2011

Hei og hå

Torsdag, og flere dager siden sist jeg var her inne. 
Det var godt å begynne å jobbe igjen - hverdagen er nå best i lengden;O))
Tirsdag var det tid for å pleie seg i Salong Lanugo (se egen facebook-side). Stine klippet håret mitt, farget det mørkere og la inn en dyp og intens rød farge i luggen.
Kjempefornøyd!!

Jan har vært i Larvik på Farris Bad fra onsdag til torsdag. Ikke for fornøyelsens skyld, dessverre for han. Han har, for LO, vært vert for en samarbeidskonferanse med Jernia, hvor temaet var kommunikasjon. Spennende tema!
Umiddelbart etter hjemkomst laget han et deilig måltid mat til kona si; minivårruller med chilidip og ris til mmmmmmm!!

Kristoffer har hatt et par dager med besøk av venner. De har bada og kosa seg. Har gått mye pizza..... hehehe.
Mye hyl og latter når de hoppet fra det varme badet over i "det kalde", for så å løpe tilbake og varme seg. Tøffinger!
Er veldig koselig når det er unge mennesker i huset
I dag var første dagen i hans siste år på ungdomsskolen. Vemodig, men kjempespennende. Tror det endelig gikk opp for han selv også, at han faktisk er 10. klasse-elev og "størst" på skolen. Han tenker å nyte dette året, og gjøre det beste ut av det på alle måter. Jeg håper det - karakterer og fravær i dette skoleåret er så viktig når neste steg i livsløpet tar til. Han er fremdeles usikker på hva han vil bli - men han velger nok Studiespesialisering som neste skritt.
Godt valg🤩

Kvelden har gått med til å tømme, vaske og igjen fylle opp med friskt vann i boblebadet ute. 
Etter en gjeng ungdommer og deres timer i boblene, var det på tide...... så er det igjen klar til kos og hygge.

I dag har jeg begynt å se litt på planter til mine pallekarmer, som forhåpentligvis skal bli frodige og grønne staudebed fra neste vår. 
Er så mye fint å velge mellom, i hvert fall dersom man reiser ut av bygda og ikke velger lokalt gartneri. 
Sorry Daljit - men i år har du ikke hatt mye planter å skryte av - og nå er det rett og slett sørgelige greier du tilbyr kundene dine
Sist men ikke minst; I dag har det kommet nye kataloger fra Stoff & Stil. Herre min så mye fint. Nå må jeg se å få levert symaskinen på rep - på tide å ta fram nål og tråd og se hva man kan trylle fram av det. Gleder meg sykt!

Natten kaller på meg - jeg kommer.

Kristin 

Mandag 15. august 2011

Hei hei - nye og gamle lesere;O))

Jobb i dag - kurs i LP modellen. Spennende og nyttig for meg å få et lite innblikk i noe av lærernes hverdag, og deres "verktøy". 
Men hjelp! så tidlig å stå opp da du! Det er jo flere måneder siden jeg hadde klokken på halv 7. For ikke å snakke om at Jans klokke ringte ukristelig tidlig. Som vanlig klokken kvart over 5. 
Men som alle veit, søvn er jo noe oppskrytte greier så tenkte det kunne være like godt å komma seg opp.....yeah right

Godt å komme igang igjen, men mulig det går litt utover min '"kreative" side, når jeg går rundt med trøtten i trynet hele ettermiddagen heheheh.
I dag har jeg ikke laget noe - bare gått til innkjøp av et par nydelige kurver som jeg har lagt noen puter og pledd i . Blei hjemmekoselig🤩

Jan har gjort en flott innsats på hjemmesiden i dag, og det er såååååå koselig å få så gode tilbakemeldinger på det vi gjør.
Tusen takk alle sammen!

Sønnen i huset har hatt besøk av noen venner og venninner. 
Det er så koselig å høre lyd i huset - de har knisa og prata, og selvfølgelig bada litt. Fra 40 grader i boblebadet til 17 kalde grader i bassenget. Varte ikke så lenge BMX`n til Kristoffer har stått i deler i hele sommer. Deler er bestilt fra USA, de er endelig mottatt og montert, og i dag hentet jeg hjulet med nytt nav og nye eiker/nipler. 
Tipper det blir litt triksing på han de nærmeste dagene - i hvert fall inntil skolen starter torsdag.

Nå roper sengen - vi er snart tilbake med nye gjøremål.

Trøtte tanker fra Kristin;O))

Søndag 14. august 2011

Hei hei;O))

I går, lørdag; forferdelig kjedelig og stille dag. Satt veldig mye, blei ikke noe av noenting egentlig. Ja ja - godt å bare slække`n en dag også.........
Kjøpte kurver/kasser til vaskerommet da, dagen var ikke helt bortkasta.......?

I dag, søndag; 
Starta dagen med å rydde og systematisere vaskerommet. Var så lei klær, håndkler, bøtter og vaskemidler om hverandre!
Tømte skapene, og laget system. Utrolig hvor mye man faktisk får plass til bare man har system..... heheh!!
Nå har alle husets beboere, minus pus, fått hver sin kasse/kurv til å ha reine klær - og mor forventer (skal jeg kanskje si håper....?) at de tømmes ved å brette og legge klærne i skapet. Og skapet; det er en sånn firkant som står på gulvet og rekker til taket, sånn med dør man kan åpne og lukke........

Etter å ha blitt så fornøyd med vaskerommet, spiste jeg en sein frokost og kastet meg over gjesterommet også - var jo så godt i gang!
Det fikk noe av samme behandlingen - litt system i hobbysakene til mor, og uteputer kom på plass i kassene sine. Det synes jeg de fortjente etter å ha blitt slitt såååå mye på i løpet av vår lange varme sommer..... not!
Ja ja, gjestesengen ser innbydende ut og er klar for gjester. Det er bare å ta en tur

Skulle begynne på regnskapet til Salong Lanugo også, men klarte å låse nettbanken til innehaver Stine. Tenkte det var greit å ta en pause da..... 
Håper hun får åpnet den igjen uten for mye stress🤒

Så er tavlen ferdig da - har malt en treplate med tavlemaling og Jan har satt på ramme. Nå henger den så fint på veggen, med de første beskjedene allerede skrevet på.

Dagen avsluttes på den måten som jeg tror blir en vane her i huset; et deilig boblebad ute i det fri, før Foyle fyller dagen med engelsk krim.

Natta - i morgen er det tilbake til hverdagen; jobb igjen etter en laaaang ferie. Starter med kurs på Tyrifjord Hotell, og gleder meg til å treffe igjen mange hyggelig kolleger.

Kristin

Fradag 12. august 2011

Fredag (vel, i ærlighetens navn må jeg vel si at det nå har tippa over på lørdag....) - en fin kveld. 
Dagen startet med et besøk hos Drømmeverdens nye butikk i Strandgata i Åmot. http://www.drommeverden.no
Så utrolig mye fint å finne - hva skal man velge?? 
Kjøpte meg et fint, stort hvitt hjerte som nå henger på veggen ved boblebadet - under tak. Så kjøpte jeg et kjempestilig skilt til vaskerommet - i og med det er mange som gjerne velger den døren på vei til toalettet, og da møter de mye klær.....!! 
Kan bli mange små "uhell" av sånt
Kjøpte også te i løsvekt; jordbær og champagne - gleder meg til frokost i morgen!
Sist, men ikke minst, fikk jeg tak i et nydelig putetrekk til sofaen. Hvitt, med mønster som det finnes alt av, fra gardiner til duker og løpere. Nydelig!
Flott ny butikk - anbefales!

Ved hjemkomst bakte jeg kake.
Det er virkelig kryss i taket - hater år gjøre ting på kjøkkenet, da særlig baking!
Er sjelden jeg får til det jeg vil, derfor liker jeg det ikke. 
Men i dag har jeg laget en Pavlova - tusen takk Elisabeth for at du fortalte, om og inspirerte oss andre til å prøve. 
Den var helt nydelig!
Skryt skryt - selvskryt er ikke bra, men denne ble virkelig god

Nydelig marengsbunn med krem, jordbær og blåbær på toppen, mmmmmmm.
Vår gode venn Torbjørn brukte også dette uttrykket; mmmmmmmm. Hehe, er moro at han likte den. Det er en takknemlig jobb å lage noe, dersom andre faktisk liker det. 

Kvelden ble avsluttet med en tur på Overn Gård. 
En øl, et glass vin og så hjem for å boble litt. Det var så kaldt å sitte ute så det var absolutt påkrevet med et varmt og godt bad.

Nå sitter vi og venter på sønnen i huset som er på Strandefjorden og hører på Plumbo. Stine kjører han og henter han - føles trygt det, og det skal bli godt å få han hjem🤭
selv om han er blitt en "stor" gutt;O))
Så kan vi skravle litt om kvelden hans før vi hopper i kassa. 

I morgen er det lørdag - og plantesenterne er åpne......kan bli moro det;O))

God natt!
Kristin😉

Torsdag 11. august 2011

Torsdag - fremdeles

Pallekarmer - fortsettelsen;
Nå er alle tre kassene fylt opp med jord - i morgen starter prosessen med planter. Her skal gjødsles og vannes - så får jeg tenke og tegne litt for plassering av ulike stauder og vintergrønne planter.
Pallekarmer var gøy - vips så har man tre kule bed, helt uten kostnad og ikke så alt for mye jobb. 22 lass med jord er trillet og tømt, og alle mann var i arbeid!
Vi har plastbelagt karmene innvendig så de ikke skal råtne første året - så blir det litt olje utvendig og da tror jeg det holder.

Nå gjenstår bare det som er artig - nemlig å plante og pynte

Som en god avslutning på dagen, tar vi et boblebad og èn Corona med en dæsj sitron🙃

God kveld godtfolk - Kristin;O))


Torsdag 11. august 2011

Torsdag - og to dager igjen med ferie, før det braker løs med jobbing igjen. Spennende med nytt skoleår. Både for elever på NMU (min arbeidsplass), og ikke minst for minstemann i huset. 
Vel, minstemann og minstemann. Han begynner i 10. klasse, og da er det opplest og vedtatt at liten er ut. Stor er inn;O))
 
Etter en lang kveld i boblebadet i går kveld sammen med en god venninne, er det i dag tid for å gjøre på eiendommen.
Har i lengre tid gått og ruget på ideen med staudebed med/av pallekarmer, så i dag settes ideen ut i livet. 
Jan har nok av dem liggende, og nå er 4 på plass allerede. Tror jeg har funnet riktig plassering også. Vi har jo mye veranda rundt huset, og mye "stolper" og åpninger under verandagulvet. Dette er ikke særlig pent, og det har lett for å samle seg rot under der. Kan du skjønne det ......??
Uansett; jeg lager nå tre stk staudebed av pallekarmer for å dekke for noen av åpningene. Spennende;O))

Mer bilder og oppdatering av prosjektet kommer etterhvert som det skrides fram;O))

Kristin

Tirsdag 9. august 2011

Heisann - så får jeg "blogge" litt igjen. Er et par dager siden sist.

Jeg har vel ikke vært så veldig produktiv siden sist - bare gått rundt med blondebånd og satt på litt her og litt der. Pynta på noen lys, ordna noen fat osv.

I går var jeg hos min venninne Anita. 
Nå er hele huset hennes snudd på hodet - de har tapetsert noen vegger med en sprek tapet med oransje higlights i og den var bare superfin.
Hun har vel handla inn alt som skal til for å bytte stil i hjemmet sitt, og nå har også hun "den franske landstil" i hjemmet;O))
Det er annerledes med meg og mine likemenn da, vi bruker gammelt og pusser opp og ordner det vi finner av gamle skatter hehe. Tar litt lenger tid å få til alt, men du og du så moro det er!
Det er helt utrolig hva den damen klarer å utrette - de små detaljer som gjør så mye. Dette hjemmet burde vært med i kåringen av Norges vakreste hjem!!

Kristoffer er i Drammensbadet i ettermiddag/kveld, sammen med noen kompiser. Mens han er der har Jan og jeg vært på Krokstadsenteret og kjøpt pute, liftgardin og litt smått og godt hihi.
Puten er plassert i sofaen i 1.etg, og liftgardin er hengt på veggen bak jaccuzzien, den var så bar liksom...... Er ikke helt fornøyd enda, er liksom noe som ikke stemmer der. 
Vi fikk også tak i et teppe, eller en lang fillerye på en måte på 3,5 meter, som passet perfekt ved siden av boblebadet. Det blir godt å gå på når vinteren setter inn og bare, våte bein skal inn på badet;O)) Dette var et kupp - 40% rabatt i et lagersalg fra Hansen & Dysvik. 

Jan begynte å jobbe i går, og i morgen blir det noen timer på meg også. Blei tilkalt av sjefen......;O))

Volvoen er på plass i gården vår igjen. Ikke reparert😠🤒
Nå har de hatt bilen i 6 (!) uker og enda har de ikke klart å fikse den!!!!! I dag måtte de krype til korset og kaste inn håndkleet - de har gitt opp.
Mandag 15. august kjøres bilen til Kongsberg og Volvo-verkstedet der. Krysser fingre for at de veit hva de driver med der da........
Når den er ferdig (?) der skal den rett inn til oppretting etter den idioten som sykla på oss i Mjøndalen og bulka og ripa opp hele sida på bilen.
Sier det igjen; håper du slo deg din feige lille rotte, som stakk av og gjemte deg!!!!
Hehe, bilproblemer frustrerer meg stort

Nå er tiden inne for å hente Kristoffer - setter meg i bilen og røyklegger hele Spone - gutten må jo hjem😉

Kristin

Søndag 7. august 2011

Hei alle venner;O))

I dag har jeg ikke gjort mye - men jeg har i dag, som de siste dagene, sett mye på ulike blogger. Det er så mange flinke folk der ute!!
Jeg blir kjempeinspirert til  både å skrive, og ikke minst lage ulike ting når jeg ser hva andre får til. Godt med nye ideer!
Hadde planer om å ta i bruk noen pallekarmer og forberede for neste vår, et eller flere bed/kjøkkenhage. Dette har jeg tenkt på en stund, men i går så jeg noen andre som også hadde gjort det og da ble ideen tent på ny.
Men - det regner. Og det har det gjort i hele dag. Gidder liksom ikke da. Har heller kosa meg med pc og godstolen i dag🙃
Har også pusla litt i stua - bare flytta om på småting og henta opp noe fra kjelleren.
Litt artig egentlig, for jeg har henta opp en av "hammerene" snekkerne brukte når de satte opp huset vårt. 
Ingen hammer i kjent betydning; det er en 70 cm høy "stokk", gjennomboret med en tykk pinne som håndtak. Denne ble brukt til å slå inn "kiler" i stokkene. Nå fungerer den fint i min stue som bord for en lampe denne gangen.

I og med vi fremdeles er uten bil, er det sånn at vi til enhver tid nå har en av bilene til Merethe og Torbjørn. Snille mennesker - vi er utrolig takknemlig!
Torbjørn var her og byttet om på bilene i dag, og ble sittende sammen med Jan over en kaffekopp og løst prat. Koselig med en sånn formiddagsprat.

Ser på face nå at Ingjerd har vært her. 
Har vært i 2. etg i dag sammen med pc, Jan bråker og sager i kjelleren der han setter inn nye spottere i taket på det lille badet, og jeg har ikke hørt det banke på døren.
Det er leit! 
Tenk så koselig det hadde vært med besøk på en sånn stille dag. Håper du kommer igjen Ingjerd!!!

Kristoffer er  hos Daniel i dag - han skal hentes snart, for å være med oss å ta jaccuzzi i kveld. Tar et langt bad og en pils i kveld - før Jan skal begynne å jobbe igjen i morgen. Første dag på jobb etter 22.07.2011........

Ser på klokken at det da er på tide å gi seg - ha en fortsatt fin og regnfull søndagskveld.

Kristin 

Lørdag 6. august 2011

Gratulerer med dagen til Tone og Svein - brudeparet Skretteberg
I dag var det vielse i Vatnås kirke for pappa`n til Stine og Kristoffer, og hans kjære Tone.
De var så flotte - Tone i en fantastisk svart kreasjon av en kjole. Svein i svart dress, med sølv brokade vest og "slips". De var flotte sammen!
Stine og Kristoffer, han med ny sveis for anledningen, var forlovere for sin far. Marthe og Mari for sin mor.
Mammahjertet banker stolt for disse flotte unge menneskene.
Jeg legger ikke ut noe bilde av noen av bryllupsfolkene, det får de selv gjøre, dersom de ønsker å vise seg fram.

Jeg var nok i det romantiske hjørnet i dag, for jeg fikk sånn lyst til å pynte lys.
Jeg hadde liggende hjerter som ble brukt som bordkort i Kristoffers konfirmasjon, og blonder og hyssing/hamp har jeg jo alltid;O))
I samme stund forsøkte jeg meg med litt blonder på store te-lys. Funka det også!
(se bilde under "Inspirasjon")

Nå er det stille og rolig i Tømmerhuset på Spone. Barna koser seg i selskap, og Jan og jeg koser oss med jordbær og annet med litt mer sukker........
Godis og div er lagt opp på etasjefat i tre høyder. Om mulig blir det enda mer fristende, og jeg synes jammen meg det smaker ekstra godt også

Ønsker dere alle en riktig så fin lørdagskveld - klem fra Kristin

PS
I går gjorde jeg litt mer på en pall jeg har begynt på. Istedenfor å male den hvit og sette på hjul som jeg har gjort tidligere, har jeg denne gangen malt den med Jotuns interiørmaling, farge drivved. 
Er litt usikker på resultatet. Fargen er kjempefin, men mulig pallen blei litt kjedelig...... Satte derfor bein på den - hadde en jernstang liggende som Jan, med dødsforakt, skar i fire biter med vinkelsliper. Vips så var det bein på pallen (bilde under Inspirasjon).
Er takknemlig for tilbakemeldinger på denne, kom gjerne med ideer til endringer eller utbedringer. Er åpen for det meste......


Torsdag 4. august 2011

Hei igjen - en liten oppdatering til i dag. 
Det føles som dagen har vært lang og mye er gjort. Kjenner jeg er fornøyd med dagens gjøremål:
Frokost på Haugfoss, beise huset, og koselig besøk av vår lille niese Emma Helen. Den vesle go`ungen ringte og lurte på om hun kunne ta en tur til tante og onkel Jan. Det er ikke plass til nei i vår munn da - er så koselig når hun er her.  Man kjenner at det er lenge siden egne barn var små.......
4-åringen bada og bada og bada. Sammen med onkel Jan, og "aleine" når hun fant ut at tærne rakk ned til bunnen. Jammen har hun dratt i været!!
Vi lovte at hun fikk komme tilbake en annen dag, så da har vi noe å se fram til, både hun og vi😎

I kveld har vi vært ute på en liten tur med Jans Volvo feltvogn. Han har igjen 4 hjul på den, og kjørte en tur med oss alle tre. Stolt som en hane
Det er koselig å kjøre feltvogn - blir fint når han får bytta kalesje, så vi kan ta den av når det er fin sommertemperatur som nå.

Når det gjelder mitt lille støpe-prosjekt har det stoppet litt opp pga mangel på betong. Tror jeg må finne en annen type, ferdig armert, enn den jeg hittil har prøvd meg på. Tror nok hellene må ha litt armering....... dumt om de skulle sprekke ved bruk. 

Skal også lage en fin "form" og gi bort til ei som likte den jeg har laget tidligere. Det er kjempeartig når egne ting faller i smak hos andre også😀

Nok for i dag - nesten......
Må nesten fortelle at vi igjen har fått en duppedings i huset. Dvs to.
Kristoffer og Jan har kjøpt hver sin epad. IKKE ipad altså, men samme type bare denne hat android system som vi kjenner fra egne telefoner. 
Moro!!
Har spilt Angry Birds i lange tider i kveldinga - hehe mor forsøker seg med spill. Jaja, det hadde jeg ikke trodd jeg skulle få oppleve. 
Barnligheten lenge leve.

Natta - klem Kristin 

Torsdag 4. august 2011

Hei hei

Våknet opp til en litt overskyet dag av at telefonen ringte.
Stinemor ville har oss med til Blaafarveværket og spise frokost; Pannekaker med is og blåbær mmmmmmm!

Vi hoppet ut av loppekassa, noen kasta seg på mopeden og noen kjørte bil. Ankomst Haugfossen kl 10.10. De åpnet kl 11.00...........
Vi benyttet ventetiden til å se på den flotte Haugfossen, før vi kjørte opp til Nyfossum. Jan hadde aldri vært der før. Det åpnet ikke før 11.00 der heller, men vi fikk oss da en tur hehe.

På slaget 11 bestilte vi våre etterlengtede pannekaker og herremin så deilig det var!
Vi satt i duren fra fossen, som forresten er høy, og nøt vårt måltid i godt selskap.
En utmerket start på dagen!

Nå er Gundersen sendt til Jahr Bilservice for å sjekke status på Volvoen. De kan da umulig bruke 5 uker på å bytte turbo????!!!
Lurer på hva vi må selge for å få nok til den regningen.......

I går bada jeg tre ganger i bassenget - svømte og svømte. Det er 24 grader i bassenget nå og helt nydelig å plaske litt. Blir nok bading i dag også, er jo så godt og varmt. 
Vi fikk faktisk beisa litt i går - tenkte å fortsette med det nå. Huset vårt har fremdeles to farger...... Kan ikke skjønne det😮


Litt til ettertanke, et vakkert dikt (ukjent for meg hvem som har skrevet det);

Gud har plukket blomster, igjen og igjen.
Han vet nok at det smerter, for oss som står igjen.
At Gud er glad i blomster er både visst og sant.
Atter har han plukket de fineste han fant.

Til alle som er berørt av hendelsene 22. juli.

Kristin

Tirsdag 2. august 2011

Hei hei🙃

Hva skal man si - det har igjen vært en utrolig deilig dag. Huden har fått litt hvile fra solen, og det var nok greit. 
Som et lite skår i gleden, er bjørkene på full fart til å gjøre oss sprø av alle frøene den slipper om dagen. Basseng, stoler og veranda er fulle til en hver tid!
Jan gjør ikke stort annet enn å tømme filteret til bassenget, som fylles opp på få minutter. Grrrr altså😠 men det hører jo sommeren til...........

Inspirasjonsmessig har jeg gjort noen innkjøp og satt sammen en fin gave til helgens brudepar. Pappa`n til Stine og Kristoffer gifter seg med sin kjære, og en liten gave skal overrekkes, som seg hør og bør🤩 Blir stas å se brudeparet sier ja i Vatnås kirke.

Kristoffer er igjen på Norway Cup - men kommer hjem for å ha filmkveld sammen med kusinen sin. Det blir sikkert koselig!

Nå har "mor og far" gjort unna kveldsbadet i solnedgangen, og nå venter litt god mat og en kald øl. 
Mamma kom til oss i dag med selvplukket kantarell - funnet rett inn i skogen ved huset vårt. Mmmm som jeg elsker å bo på landet!!!!

Vi veit å kose oss - håper dere alle gjør det samme

Kristin


Mandag 1. august 2011

Hei hei;O))

To dager uten nett-tilgang er nå over. 
Fryktelig irriterende uten nett - men så uendelig deilig også. Slipper Facebook (hehe) og man får en pause fra nyheter.........

Har bare brukt dagene ved bassengkanten med solfaktor 10 og en god bok; Ken Follet, Til Evig tid`s 1100 sider er unnagjort. Nydelig bok - anbefales!
Nå venter Stormenes tid i 2 bind, samme forfatter. Det får bli kos utover høsten og vinteren, rekker ikke begge før det igjen er jobb om 14 dager.

Jan har pusla rund på "eiendommen" - fiksa pumpa til bassenget, tatt service på gressklipper og klipt plenen. Flinke Jan😀

Kristoffer kom hjem fra far i går kveld - etter å ha hjulpet far med diverse oppgaver før neste helgs bryllup.
I dag er han med Martin på Norway Cup på Ekeberg i Oslo - tror ikke det er fotballen som trekker......

Bilen er fremdeles på verksted - går inn i 5. uken nå........
Takk og lov for gode venner; vi har kjøretøy til låns, så fengselsfølelsen ikke tar kvelertak på oss (les; meg). Det er fint på Vestre Spone, men når alt man ser er Vestre Spone så kommer behovet for å forlate stedet for en stakket stund snikende på en!

I kveld, når solen går ned, skal det bades i jaccuzzien med min gode venninne Anita - som forøvrig akkurat har hatt bursdag og må få gaven sin....
Lys så klart, og litt mer i en "gavebag". 

Inntil vi "ses" igjen - ha en strålende sommerkveld og ta godt vare på hverandre.

Kristin😎

Fredag 29. juli 2011

For en dag;O))
Nok en deilig sommerdag - sol sol sol!!!!!

Gårsdagen tilbragte vi med gode venner ved Soneren i Prestfoss (tror stranden ligger i Prestfoss, det er i hvert fall det nærmeste tettstedet jeg kan navnet på .....). Vi bada og sola oss, og spiste god mat. Igjen takket være Merethe, som alltid har det meste i sine vesker og nett hehe. 
Torbjørn kjørte sin Willys jeep, og vi fikk sitte på - ultrakoselig!
Det var liksom gutta som kjørte jeep, men pga plassmangel og bil med bare to seter, måtte jeg "ofre" meg (særlig) og kjøre Willys. Det eneste jeg mangla der og da var langt hår som flagret i vinden - det er det nemlig dårlig med. I den bilen var det faktisk Kristoffer som hadde det lengste håret. Når jeg tenker meg om, var det vel bare Kristoffer som hadde hår egentlig hehehe.

Kristoffer fant en bro - den måtte det hoppes fra så klart!
Jeg var noe usikker på om det var lurt, vannet var brunt og vanskelig å se gjennom. Vi kjenner jo ikke stedet, og visste egentlig ikke hvor dypt det var. Etter en lengre rådslagning på broen fant vi ut at han er så pass lett at han ville ikke gå så dypt. Tanken var ikke mer en så vidt tenkt ferdig før han hoppa; backflip (som Kristoffer selv kalte det). Han er jo tøff da!

Opp igjen for å ta et nytt hopp - da sto "gamlefar" Jan klar for å hoppe også. Hehe, han brukte litt lenger tid for å bestemme seg for å slippe gitt.........og Kristoffer tar en ny backflip. Perfekt denne gangen. 
Så - etter et kvarter, akkurat når han selv trodde han hadde ombestemt seg, gikk Jan over rekkverket igjen gitt, og hoppa. Denne gangen uten å stoppe opp og tenke....
Er jo tøff han også da!

Tror faktisk vi var ved vannkanten og kosa oss i sola helt til etter klokken 9 på kvelden før vi reiste hjem.
Perfekt!!!!!!!

Fordi vi er uten bil - Volvo`n står på verksted på 4. uken nå - insisterte Merethe og Torbjørn på at vi, igjen, skulle låne en bil av dem, så nå kjøre vi Caddy.

Dagens opplevelser har i grunnen vært å være  hjemme i solen.
Jeg har spadd opp og flyttet litt rundt på planter i et av blomsterbedene, og ellers vært ute og blitt brun/rød. 
Jan har vært i Kongsberg og hentet skilter til mopeden sin, så nå kan sommeren bare fortsette med finvær så han kan kose seg og kjøre moped rundt omkring på Spone. 
Kristoffer har igjen reist til far - og har vært med en kamerat ut og bade aleine.
Koselig for han det;O)

Hedda og resten av gjengen har vært på "badebesøk" i kveld - er så koselig når noen bruker bassenget!
Hyggelig prat ute til utover kvelden - Hedda la til og med "igjen" en tann! Tøffe vesle jenta tok den bare ut - den var jo løs😀

Betongen min er enda ikke herda - fikk ødelagt et par figurer. Men som jeg sier; jeg er fremdeles på prøve- og feilestadiet så det får bli som det blir. 
Neste prosjekt er snart igang

Natta - Kristin😎Tirsdag 26. juli 2011

Hei dere

I går skreiv jeg ingenting på "bloggen" - orket liksom ikke. 
Jan følte for å reise på jobb på Yongstorget i går - ville delta i en felles samling for LO ansatte i Oslo. Kristoffer og jeg var med.
Det var en sterk opplevelse - med ett minutts stillhet - etterfulgt av et hav av blomster og tente lys foran Domkirken. Vi tente lys og bare "var til stede".
Overalt hvor vi gikk i byen, var det mennesker på vei til Domkirken med blomster. Man kunne virkelig se og føle den kollektive sorgen og empatien det norske folk har om dagen.
Sammen er man sterke!

På vår vei opp og ned Karl Johan, falt våre øyne på en Panduro - butikk. 
Det var en godt utstyrt butikk, så vi fikk tak i en del små, men nyttige ting😉
Jeg fikk kjøpt et par nye former til støping, flere former til prosjektet mitt med heller, og Kristoffer fikk kjøpt inn litt til makramè. Blir spennende å se hva han får til - han har nok et bilde i hodet av hvordan det skal bli.
Kristoffer tok mopeden til far i går, så det blir nok noen dager til hobby hjemme hos "ho mor" ja🙂

I dag har Jan og jeg vært med mamma og kjøpt varmepumpe. Er litt godt å tenke på at hun nå er sikret god varme i huset før høststormer og vinter setter inn.
Fikk selv tak i et par "skatter" - Mester Grønn har utsalg på årets "sink" av alle slag. For ett år eller to siden ville jeg nektet plent på at jeg likte det, men det må innrømmes at jeg elsker det deilige romantiske motivet som er på så mye pynt og potter nå. Med deilige pastellfarger og roser..... mmmm sommer😎
Uansett; fikk kjøpt et nydelig fat og en flott plante med mange mange små grønne blader. En liten kritt-tavle havnet også i kurven, så kan man velge om man vil ønske velkommen eller bare et "sov søtt" over sengen......

Har tatt de første hellene ut av formene i dag..... smiiiil, de blir så fine!
Bilder kommer 

Kristin;O))

P:S:
Det er vel ingen hemmelighet for de som kjenner meg at jeg er litt opptatt av mobiltelefoner og tilhørende "dingser". Det resulterer gjerne i ny telefon hvert år - og det TRENGER jeg strengt tatt ikke, jeg veit det!
Men nå bor min Sony Ericsson xperia, hvit hos meg og sånn skal det bli li laaaang tid. Poenget med denne lange innledningen, er at jeg i dag har "fått" av Jan (han fikk streng beskjed om å løpe og kjøpe hihi) en ipig. Den er hvit og helt nydelig - i tilleg til at den faktisk har bra lyd!
Nå er det 40+ i jaccuzzien - så nå blir det bad MED musikk til - koooos!

Søndag 24. juli 2011

Søndag, og to dager siden terror traff Norge med full kraft.
To døgn siden dette gale mennesket kaldblodig drepte så mange mennesker. Hva er det som driver en person (orker ikke kalle ham menneske engang) til å utføre så til de grader grusomme handlinger??
Dette vil for alltid ligge over vår fatteevne tror jeg..........

I messen i Oslo Domkirke i dag, var folket representert ved konge og dronning, og statsminister og regjering. 
Statsminister Stoltenberg talte så godt, og konge og dronning gråt sine modige tårer. 
Vi skal være stolte av våre folkevalgte og Kongehusets representanter - Norge er tross denne grusomme handlingen et godt sted å være, og det kan jo være en trøst framover for oss som er igjen, og som har en hverdag å skulle forholde oss til.
Livet må gå videre - vi lar ikke dette umennesket knekke oss.
Som kong Olav sa, og som kong Harald sier; Alt for Norge!

Selv har jeg forsøkt å gjøre koselige ting i dag. Litt fikk jeg da til.
Har begynt å støpe runde heller i dag, pluss litt annet artig "stæsj" i betong. Om et par dager skal plasten av, så får vi se om det har blitt til noe ........ Jeg er spent;O))
Har ikke laget pynt på dagens heller - tror jeg må få det til uten først, så får jeg se hva artig jeg kan finne på seinere. Har sett mye i bøker osv i dag også og fått en del ideer og blitt inspirert til å fortsette.
Gleder meg;O))

Så kommer sønnen i huset hjem fra ferie i dag, og det er alltid godt å samle "flokken"!

Kristin😉Lørdag 23. juli 2011

Hei

Klokken er halv 4 på ettermiddagen, 23. juli. Dagen derpå for en ufattelig tragedie som lammet hele Norge.
Så mange mennesker er drept, så forferdelig at så mange unge mennesker har blitt fratatt sin mulighet for å leve sitt liv, ta egne valg.

En dag som begynte så bra, jeg var kjempeinspirert til å lage ting. Tenkte å begynne med å støpe former, og fikk kjøpt inn betong. Formene ligger klare og venter på meg. 
Men må innrømme at jeg fremdeles er helt matt over gårsdagens tragedie.
Tenker kun på hva de stakkars menneskene har måttet gå igjennom, og hva som nå venter for dem og pårørende til de som ble drept. 
Jeg kan støpe en annen dag......

Forsøker å tenke sterke tanker, som vår statsminister sa; dette skal vi løse med mer demokrati!

Kristin

Fredag 22. juli 2011

Hei hei alle sammen

Nå er vi igang med vår egen hjemmeside, noe som er nytt og spennende for oss. 
Vi tenker å legge ut litt om livet vårt på Vestre Spone, både i tekst og bilder


Noe av det jeg/vi lager vil det etterhvert være mulig å "skaffe" seg for alle og enhver. 

Vi snakkes!


Anita Jahr 11.08.2011 16:26

Så koselig å lese på bloggen din da, du er så flink snuppa
Og takk for koselig omtale, ble vel nesten litt flau her, hehe

Kristin 11.08.2011 16:35

Takk for skryt av bloggen - og værsågod for omtale hehe. Du fortjener hvert eneste ord - huset ditt er virkelig flott nå (som alltid)!

Kristin 22.07.2011 14:55

Her kommer mange innlegg, når vi bare er klare for oppstart;O))

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌