Bloggen vår

Til alle dere kvinner (og støttende menn)

Det pågår en viktig debatt i Norge om dagen - dvs, det ligger an til en tendens om endring i det norske samfunnet om dagen. 
Ny politisk styring, nye kvinner i førersetet, har ført til en ny debatt om særlig kvinners rettigheter. Det ser jeg på som et stort paradoks, når man ser i hvilken retning denne endringen går.
Med kontantstøtte for 3 åringer og færre barnehageplasser, som vel ikke kan tolkes på annen måte enn at kvinner skal tilbake til kjøkkenbenken, dras tankene tiår tilbake i tid. Finnes det noen annen måte å se det på?

Utvidet kontantstøtte slår dårlig ut - spesielt for barn av ikke norske foreldre, og særlig for mødrene til disse barna-. For når barna ikke er i barnehagen, vil heller ikke mor integreres i samfunnet i like stor grad. Med den konsekvensen at hun ikke lærer språket, og dermed isoleres fra samfunnet på en svært uheldig måte. Ikke språk, ikke jobb.
Hvor ligger verdien i denne måten å føre politikk på? Hvor er dere, dere kvinner som styrer Norge i dag - hvor er dere Erna og Siv?

Hvor langt vil den nye tendensen gå - hvor går veien for oss kvinner og våre døtre?

I går hørte jeg på Debatten på NRK - om nye ord og uttrykk som er oppstått i vårt språk. Ord som f eks "flaggermus" (som jeg forresten trodde betydde hengende overarmsmuskler, men som jeg i går fikk inngående opplæring i, at det hadde med underlivet å gjøre.....) muffinsmage, bollemus, og andre lite flatterende uttrykk.
Fremdeles behandles kvinner som et objekt. 
Det er et tegn i tiden, med rosabloggere og fotballfruer, uten at jeg skal skylde på Erna og Siv for akkurat det..... De bare bidrar til tendensen, ved den politikken de legger til grunn, der kvinner skal være hjemme "og passe barna mens mannen er ute og jobber". For mannen skal jo ikke ha pappaperm, det er jo de som skal tjene penger til familien.......Eller?
 
Kvinner skal være vellykkede, de skal ha prikkfrie hjem, være flinke til å bake og så klart leve på en rosa sky med barna rene og pene. De skal elske å være på kjøkkenet og lage deilig mat til mannen kommer hjem fra jobb. 

Skjerp dere damer - dere lager trøbbel for dere selv!
Vi må ikke la denne tendesen bli en fasit for hvordan kvinner på 2000-tallet skal leve. 
Eller må vi det?
Jeg ble ganske så skremt når leder av arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, viser til en undersøkelse som sier at 7 av 10 kvinner synes det ville vært helt OK å bli forsørget av en mann.
7 av 10 damer!!

Da er det kanskje greit det Siv og Erna nå ofrer på det politiske bord - der de "gir" Krf dette viktige prinsippet, som slår så feil ut for våre kvinner; reservasjonsretten for leger i abortspørsmålet??
Lite har engasjert meg så mye på mange år, og jeg er rimelig politisk engasjert altså!

Hvem er disse kvinnene, som lar så viktige prinsipper for sitt eget kjønn fare med et lett pennestrøk?
Hvem er disse kvinnene som synes det er greit at unge jenter blir møtt med fordommer av de eneste som skal rettlede og hjelpe i en vanskelig tid?

Synes Sigrid Bonde Tysvik sier det så godt i sitt innlegg, Skam på skambeinet, en kvinne av vårt århundre - jeg legger ved linken og lar dere lese selv. 

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1018/thread298068/

Stå på damer - det er lenge siden 8. mars har vært så viktig for kvinner i Norge. Jeg skal gå i tog - skal dere?

Så må jeg jo le litt også da - blir lett revet med. 
Ler ikke av temaet - det er i aller høyeste grad aktuelt - men blir latterlig lett revet med! Tankene flyr, og ordet "impulskontroll" får en ny mening.......Sint Snakke, snakke, tenke - burde nok ofte vært: TENKE, snakke, TENKE, snakke. 

Legger ved en "skalle" - bare for å illustrere at den er tommere enn min.... kan det være Erna heheh.  Eller et symbol på hvor tomme vi blir, dersom vi ikke står opp for våre meningers mot, og sier ifra. 


Fredag ettermiddag - jeg er offisielt tom for ord.


Kristin Vill

 

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 10:31

Mannen min <3

29.09 | 10:12

Min vakre kvinne <3

01.01 | 18:16

Hei Per Ivar riktig godt nytt år :) Takk for tilbakemeldingen, jeg kan nok ikke ta på meg de gode refleksjonene har da det er Kristin sine gode refleksjoner :)

31.12 | 14:44

Hei Jan Petter. Jeg syntes dette FAKTISK var en positiv nyårsblogg. Som alltid når vi er sammen kommer du men en god refleksjon - det er ditt kvalitetsmerke👌